România răsplătește eșecul: Stoichiță, declarații bulversante despre echipa națională

România răsplătește eșecul: Stoichiță, declarații bulversante despre echipa națională

România e țara unde, uneori, competența nu contează, iar incompetența e premiată! Ce se întâmplă la naționala de fotbal e, din păcate, o confirmare tristă, în acest sens.

Mihai Stoichiță, director tehnic la FRF

După plecarea lui Mirel Rădoi de la prima reprezentativă, la finalul lunii noiembrie, Federația Română de Fotbal a alergat vreo două luni după un nou selecționer. După primele refuzuri, venite pe bandă, din partea lui Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, negocierile ulterioare cu Ladislau Bölöni (69 de ani) s-au împotmolit, întrucât FRF s-a cramponat de un obiectiv intermediar: o clasare pe primele două locuri în Liga Națiunilor.

Federația a ținut să aibă dreptul de a renunța la Bölöni, în cazul ratării acestui obiectiv. Cum tehnicianul de 69 de ani voia scoaterea acestei clauze și fixarea unui singur obiectiv, calificarea la Euro 2024, negocierile au eșuat.

S-a spus încă de atunci că, de fapt, federația s-a cramponat de obiectivul intermediar din Liga Națiunilor din dorința de a-l goni pe Bölöni. Cu care negocierile au fost mai mult de ochii lumii, în condițiile în care directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță (68 de ani), îl voia, de fapt, pe Edward Iordănescu (44 de ani). Adică, un tip asupra căruia „Lippi“ are o influență mult mai mare. Cu Bölöni pe banca naționalei, Stoichiță ar fi devenit un personaj marginalizat.

Această teorie se confirmă acum, în mare măsură. Pentru că, brusc, obiectivul intermediar pentru care a insistat FRF, în negocierile cu Bölöni, nu mai e valabil, în cazul lui Edward Iordănescu! Asta în ciuda faptului că rezultatele actualului selecționer au fost catastrofale până acum, el având cel mai slab start de mandat din istoria de 100 de ani a primei reprezentative, după cum Adevărul a scris aici.

În ciuda parcursului dezolant din Liga Națiunilor, Mihai Stoichiță a avut, astăzi, o intervenție bulversantă, la Digi Sport Matinal , în care a spus că Edward Iordănescu va continua pe banca naționalei, indiferent de cum va încheia grupa din Liga Națiunilor, unde România ocupă acum locul 4 din 4!

Ce a spus Mihai Stoichiță?

*Edi nu trebuie să transmită dezamăgirea asta către jucători. Ăsta e talentul lui, de a remonta. Nu e nimic pierdut. E un vis de a te califica. Cred că primul meci (n.r. – din septembrie) e cel mai important, cu Finlanda, pe care trebuie să-l câștige. E normal să fie puțin tensionat, pentru că știe cât de important e acest meci. Dacă vom câștiga cu Finlanda, va fi altfel. Tot timpul vorbim, el face analize, pregătește meciurile.

*Din ce am înțeles, din ce am vorbit și cu domnul președinte (n.r. – Răzvan Burleanu), Edi are sprijin total din partea noastră. Nu cred că ar fi cazul să dai un antrenor afară după niște rezultate, dacă munca pe care o face te mulțumeste.

*Dar trebuie să ai clauze intermediare, trebuie să cântărești ceea ce face. Vom trage concluzii, cu plusuri și minusuri. Probabil că Edi va continua indiferent de rezultate, pentru că modul lui de lucru e profesionist. Mirel n-a fost susținut necondiționat?

*Edi a avut anumite supărări, dar i-am zis că așa e la fotbal. Nu ne-a spus de ce e supărat. Sigur că Edi va dori să continue.

6

meciuri a avut Edward Iordănescu, ca selecționer, până acum: 1 victorie, 1 egal, 4 înfrângeri.

România, în Liga Naţiunilor, ediţia 2022-2023

*4 iunie: Muntenegru – România 2-0

*7 iunie: Bosnia – România 1-0

*11 iunie: România – Finlanda 1-0

*14 iunie: România – Muntenegru 0-3

*23 septembrie: Finlanda – România

*26 septembrie: România – Bosnia

Liga B a Naţiunilor, grupa a 3-a

1. Bosnia 4 2 2 0 6-4 8

2. Muntenegru 4 2 1 1 6-3 7

3. Finlanda 4 1 1 2 5-5 4

4. România 4 1 0 3 1-6 3

Locul 1 promovează în Liga A, iar locul 4 cade în Liga C.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro