România se agață de un fir de păr, diseară, contra Japoniei, echipă care ne-a zdrobit însă la precedenta ediție a Mondialelor

România se agață de un fir de păr, diseară, contra Japoniei, echipă care ne-a zdrobit însă la precedenta ediție a Mondialelor

Echipa națională de handbal feminin a României a pierdut joi partida crucială cu Germania, 22-24, deși a avut meciul în mână timp de aproape 40 de minute. Cu doar două puncte în grupa principală, elevele lui Florentin Pera speră să treacă de Japonia (diseară, 16.30, DigiSport și PrimaSport) și de Polonia (luni, 19.00, aceleași televizări) și să ia fața Danemarcei, care să obțină un singur punct contra Poloniei și Germaniei.

Cristina Neagu nu a făcut față apărării agresive a Germaniei. Foto Facebook

Însă următoarea adversară a ”tricolorelor”, nu numai că a învins surprinzător țara gazdă, oferindu-se încă șanse matematice la ”sferturi”, dar ne-a și zdrobit la precedenta ediție a Campionatului Mondial, 37-20. Per-total, naționala noastră conduce raportul duelurilor directe, Japonia având un singur succes, cel din 2019, la 17 goluri diferență! Adversarele de azi au de partea lor viteza de joc excepțională, în timp ce noi putem profita de faptul că au o apărare vulnerabilă, cu o medie de înălțime de doar 1,68 m.

Suntem pe locul 5, sperăm la locul 2

România este în acest moment pe locul 5 în grupa principală, dar poate termina pe locul al doilea, cel care aduce calificarea în fazele eliminatorii. Pentru ca elevele lui Florentin Pera să se califice în TOP 8, în ultimele două meciuri rămase trebuie să se îndeplinească simultan două condiții.

Naționala noastră trebuie să câștige ultimele două partide, cu Polonia și Japonia. Ar mai acumula 4 puncte și ar ajunge la un total de 6. Danemarca trebuie să piardă ultimele două meciuri rămase sau să facă doar un punct, cu Polonia și Germania. Ar rămâne cu 4 sau 5 puncte, în urma României. În acest caz, Germania ar câștiga grupa, cu 10 puncte. România ar fi pe 2, cu 6 puncte, la egalitate cu Polonia, dar cu avantajul victoriei în meciul direct. Danemarca ar rămâne cu 4 puncte și ar fi eliminată din competiție .

Meciurile directe dintre România și Japonia

România - Japonia 20-37 (decembrie 2019)

România - Japonia 28-27 (iunie 2019)

Japonia - România 18-23 (noiembrie 2013)

România - Japonia 28-26 (mai 2012)

România - Japonia 28-28 (decembrie 2011)

Japonia - România 28-37 (decembrie 2009)

România - Japonia 41-30 (decembrie 2003)

Clasament grupa principală III

1. Germania - 6 puncte

2. Danemarca - 4 puncte

3. Polonia - 4 puncte

4. Japonia - 2 puncte

5. România - 2 puncte

6. Serbia - 0 puncte

Ultimele meciuri ale României la Campionatul Mondial

Azi: România - Japonia, ora 16.30

Luni: Polonia - România, ora 19.00

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?