România trebuie să-l prețuiască pe Popovici: Un reputat jurnalist ne arată cât de mare e David

România trebuie să-l prețuiască pe Popovici: Un reputat jurnalist ne arată cât de mare e David

Popovici (18 ani) a primit încurajări puternice din țară, imediat după finala de la 100 de metri liber în care s-a clasat pe locul 6 din 8. „Capul sus, David! Rămâi campionul nostru“, a fost mesajul postat de CS Dinamo pe Facebook. „Capul sus, David! Suntem alături de tine!“, au scris și cei de la Federația de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM).

David Popovici, mândria României

O postare superbă a fost și pe pagina de Facebook a jurnalistului Marian Valentin Burlacu, o enciclopedie a sportului, cu decenii întregi de experiență în domeniu.

Pentru România, o țară în care se fac stadioane fără pistă de atletism, unde Capitala n-are stadion de atletism, sală de jocuri sportive (sală modernă, desigur), patinoar, velodrom, hipodrom, unde Arenele BNR stau să cadă, unde..., unde..., rezultatele înregistrate de David Popovici sunt uimitoare. Desigur, raportat la performanțele sale din 2022, observăm un ușor regres. Dar e un ușor regres, nicidecum o cădere, o prăbușire. Legat de David Popovici, imi permit să mai semnalez un aspect: marți, cotidianul L’Equipe i-a dedicat două pagini. El e ultimul român care a fost prezentat astfel în publicația franceză. L’Equipe nu dă pagini cu <<oricine>>. De fapt, nici nu prea publică interviuri. Adică, o face mai rar tocmai pentru a evidenția <<greutatea>> acestui gen jurnalistic“, a fost un fragment din postarea lui Marian Burlacu , menită să ne demonstreze cât de sus se află David Popovici, chiar și după acest Mondial fără medalii.

PROBA DE 100 DE METRI LIBER, CLASAMENTUL FINAL

Clasament100 jpg

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB