România va contracta 4 miliarde euro, în aprilie, din fondurile europene destinate perioadei 2014 - 2020

Autoritățile vor contracta, în aprilie, 4 miliarde de euro, în urma proiectelor fazate și lansate anul trecut, a anunțat, luni, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, într-o conferință de specialitate.

"În prezent, prin programele operaționale, contractăm aproximativ 4 miliarde euro din ce s-a lansat, din proiectele fazate și proiectele lansate anul trecut. Deci, în luna aprilie, contractăm aceste 4 miliarde de euro — (reprezentând — n. r.) infrastructura mare, drumurile, proiectele de mediu și de cercetare-inovare și programul de competitivitate lansat anul trecut", a spus Răducu.

Ea a precizat că, pentru a veni în sprijinul autorităților locale, va fi realizat în această săptămână un protocol cu agențiile de dezvoltare regională.

"Pentru a le putea fi ușor beneficiarilor să elaboreze aceste proiecte, în această săptămână vom realiza un protocol cu agențiile de dezvoltare regională, astfel încât în fiecare județ să existe 2-3 oameni experți care să poată să îndrume autoritățile locale pentru a putea cunoaște care sunt oportunitățile, ce este de făcut, să sfătuiască și să dea recomandări privind proiectele pe care le pregătiți ca să se poată simplifica tot mai mult metodologia de pregătire și selecția proiectelor. Ne-am propus simplificarea ghidurilor, armonizarea între diferite autorități de management, realizarea unor modele standard de ghiduri, contracte, declarații, astfel încât sistemul de management și control pe care îl realizăm să nu ceară informații care nu sunt necesare sau informații care pot fi primite de la alte instituții publice", a mai afirmat ministrul Fondurilor Europene.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bărbuță, editor: Oana Tilică, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită