România vibrează: Prezență masivă a tricolorelor pe tabloul de la US Open. Lista fetelor

România vibrează: Prezență masivă a tricolorelor pe tabloul de la US Open. Lista fetelor

Tenisul feminin românesc „trăiește“ datorită rezultatelor obținute de Simona Halep (30 de ani, 7 WTA), dar, dincolo de ce face ea, avem mai mereu între 4 și 6 sportive în Top 100 mondial.

Simona Halep a atins semifinalele US Open în 2015. FOTO: Arhiva Adevărul

Datorită clasamentului bun al româncelor, cinci dintre ele au fost acceptate direct pe tabloul de la US Open, în proba de simplu. Vorbim despre Simona Halep (7 WTA), Irina Begu (34 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Jaqueline Cristian (76 WTA) și Gabriela Ruse (102 WTA).

De remarcat iminenta revenire a lui Jaqueline Cristian pe teren, în condițiile în care aceasta n-a mai jucat nicăieri din luna februarie, de când a suferit o accidentare teribilă, la Doha. De curând, Adevărul a scris aici despre calvarul prin care a trecut Jaqueline, în perioada de refacere.

În calificările de la US Open 2022, România are următoarele sportive, care și-au aflat deja adversarele din primul tur. Ca să ajungă pe tabloul principal, fiecare jucătoare trebuie să câștige trei meciuri:

*Ana Bogdan (65 WTA) – Friedsam (207 WTA)

*Irina Bara (126 WTA) – Day (211 WTA)

*Alexandra Ignatik-Cadanțu (160 WTA) – Parks (150 WTA)

*Gabriela Talabă-Lee (137 WTA) – Errani (117 WTA)

Potrivit jurnalistului freelancer, Daniel Radu, România are șase jucătoare acceptate direct și pe tabloul probei de dublu. Iată perechile din care vor face parte sportive tricolore:

*Monica Niculescu / Gabriela Ruse

*Irina Begu / Raluca Olaru

*Ana Bogdan / Sabrina Santamaria (SUA)

*Irina Bara / Ekaterina Gorgodze (Georgia)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...