România VOTEAZĂ PSD? „Reprezentantul PSD mi-a spus că ar fi trebuit să mă prindă el pe stradă să mă bată“

România VOTEAZĂ PSD? „Reprezentantul PSD mi-a spus că ar fi trebuit să mă prindă el pe stradă să mă bată“

Într-un material publicat ieri: EXPLOZIV/Au VOTAT românii cu PSD? Citiți ACESTE AMĂNUNTE care vă scapă! scriam că  E isterie mare pe tembelizoarele „LOR”! Continuă manipularea ordinară cu mesajul pro-PSD: „Poporul ne-a vrut pe noi”! Iar Trompeta nu mai face față aparițiilor la TV! Măi, oameni buni, chiar suntem tâmpiți cu toții? Chiar îi credem pe hoți că au avut o viziune bruscă și s-au făcut oameni cinstiți?

Iată mai jos încă o metodă prin care PSD a obținut aceste „rezultate istorice”!

***  Republica/„Reprezentantul PSD mi-a spus că ar fi trebuit să mă prindă el pe stradă să mă bată“. Mărturiile a două observatoare USB în secțiile de votare  

La ora când se solicită anchetă pentru numărătoarea voturilor din sectorul 1, din cauza suspiciunii de furt, iată două povești din sectorul 3. Sunt aventurile de observatori USB trăite de două doamne. Din ele veți vedea tactici de intimidare, fușereală la numărarea voturilor, ostilitate din partea reprezentanților partidelor mari. Au dorit să nu le fie publicate numele.

Glume groase și amenițări

„Eu am fost delegat la secția 589 în Titan. Am ajuns în secție la 20,45. Înainte să afle că sunt delegat la numărarea voturilor de la USB, reprezentantul PSD Toader Costel m-a întrebat de ce am venit. 

Mi-a spus că „ar fi trebuit să mă prindă el pe stradă să mă bată“. S-a justificat oarecum spunând că era o glumă. Mi-a zis că poate vreau să ies din sală, că se va face cald, că vor închide ușile. Că vrea să știe de ce am venit acolo. După vreo 10 remarce de acest tip, când intrase și în spațiul meu personal, i-am spus că glumele dumisale sunt nepotrivite.

Președinta secției mi-a poruncit să nu fac multe comentarii, că reprezentatul ALDE a fost cuminte, nu a spus nimic și chiar i-a ajutat. I-am răspuns că eu, fiind delegat, am dreptul să fac comentarii, să pun întrebări, să mă asigur ca legea să fie respectată.

Legea spune că la terminarea perioadei de votare, se sigilează fantele urnelor, ștampilele, se pune ștampila de control pe sigilii, după care să anulează buletinele nefolosite. La secția 589, după închidere, nu au sigilat fantele, dar se apucaseră de anularea buletinelor nefolosite. Le-am spus că trebuie sigilate stampilele, și neapărat fantele. Enervată, președinta secției a legat ștampilele cu ață, într-un plic, deci le-a sigilat, de gura mea. Au terminat de anulat buletinele nefolosite, și au început să le numere. A durat vreo oră să facă un calcul câți votanți au fost în secție și numărul să fie egal cu numărul de buletine, minus cele primite și anulate ca nefolosite.

Au desfăcut apoi prima urnă. Le-au răsturnat pe toate. Și când au început să le sorteze, președinta a luat teancul PSD pe un birou separat, să îl verifice foaie cu foaie. I-am spus că legea spune că trebuie să le citească cu voce tare și să le arate către toți membri comisiei BEC. Mi-a răspuns că sunt nebună, că nu e ok, că am fi stat acolo până a doua zi, că legea e absurdă. Delegatul de la ALDE a spus că și el insistă să le numărăm așa. Noi nu vedeam bine dar eram foarte atenți. Președinta insista să ne uităm, ca să nu fie comentarii. La un moment dat, reprezentatul PSD m-a mai amenințat odată că vrea să mă bată până la alegerile viitoare.

Eu eram permanent atentă să se numere corect buletinele și voturile. Alte două persoane numărau în spatele meu. I-am rugat, dacă tot nu respectăm procedura de numărătoare, să elibereze mesele ocupate din jur și să le numele pe toate acolo, în fața mea, ca să văd și eu totul. Președinta a țipat la mine. Mi-a spus că nu vor face cum spun eu. Eu i-am rugat să facă astfel încât să pot vedea, că nu am ochi la spate. Mi-a răspuns că le numără cum crede ea de cuviință. Că eu sunt „doar o fată fără viitor politic“. „Ai să vezi că în Consiliu, cu asemenea atitudine neconciliantă, nu vei avea niciun viitor“, m-a avertizat. 

În momentul când a început să numere voturile, reprezentantul de la PNL a început să-și facă cruci și a spus că îi vine „să îmi scoată ochii“. M-am simțit în pericol. Am început să dau telefoane la centru să le spun să facă sesizări la BEC. Erau 3 oameni împotriva mea și ceilalți 5 nu spuneau nimic. O singură femeie din biroul electoral a intervenit o dată către președintă, după amenințarea celui de la PNL, spunând că ea nu a venit acolo să asculte comentarii în plus precum „nu ai viitor politic“ și altele. Președinta a început să țipe și la ea că, dacă nu se pune pe numărat voturi imediat, nu-i semnează fișa de pontaj. Cam asta era atmosfera.

Cei de la ALDE au povestit că a fost în unele secții a fost chemată Poliția pentru amenințări. La secția 589, când au văzut că sun la centru s-au potolit. Au început să numere organizat. Am fost mereu atentă să se numere corect, a mai durat încă 3 ore numărătoarea. Nu voiam să-i ostilizez, era târziu, voiam să fiu prietenoasă, să terminăm mai repede dar să fie totul corect. Reprezentantul PNL, Năstase Constantin, m-a mai amenințat o dată că mă bate”.

Două la primărie, două la prefectură...

O altă doamnă delegat USB povestește: „Când am ajuns în secția 639 mi s-a spus să ies, că mă cheamă când se închide secția. Preșendinta de la 639 a fost cooperantă, părea că nu-i convine. Dar după, n-a mai zis nimic. A venit la mine președinta de la secția de lângă, de la 640 care a spus că nu avem dreptul să fim delegați la numărătoare, și că a auzit ea la televizor că delegații USB au fost scoși cu poliția din secții. Eu i-am răspuns că am acreditarea de la biroul Sectorului 3, semnată de un judecător și că trebuie să respecte legea, nu să se ia după ce aude la televizor.

Voiau să înceapă să deschidă urnele de vot înainte de a anula buletinele nefolosite și a sigila ștampilele! Le-am atras atenția că legea prevede că trebuie să sigileze ștampilele și să anuleze buletinele nefolosite. Am asistat la numărătoare. În mare, s-a numărat corect.

Am stat la numărare de la 21.00 până la 2.45 și în acest timp președinta de la secția 640 a venit de vreo 3 ori să verifice dacă sunt acolo. Mă fixa. Comenta că toate secțiile au terminat numărătoarea, inclusiv cele din alte locuri din apropiere, «numai noi nu».

La final, președinta a consemnat în procesele verbale originale din ciorna ei ceva greșit. În dreptul USB la consiliul local avea 15 voturi. Când a trebuit să centralizeze procesele verbale pe tabletă, în SIMPV, nu le ieșeau cheile în sistem. Au desigilat sacii cu voturi de la consiliul local și au renumărat voturile. S-a dovedit că notaseră greșit în PV 15 voturi la USB, fiindcă, în realitate, erau 65! La primar general s-a dovedit la fel. Număraseră cu mai puțin de 10 voturi la Nicușor Dan și au descoperit asta tot când au introdus datele în SIMPV. A fost nevoie să renumere voturile desigilându-le.“


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat