Românii au rezervat cu 55% mai multe bilete de avion pe rutele interne în 2019; creştere cu 68% pe rutele intercontinentale (analiză)

Românii au rezervat cu 55% mai multe bilete de avion pe rutele interne în 2019; creştere cu 68% pe rutele intercontinentale (analiză)

Numărul rezervărilor de bilete de avion pe cursele interne făcute de turiştii români a crescut, în 2019, cu 55% faţă de anul precedent, în timp ce numărul de rezervări intercontinentale s-a majorat cu 68%, raportat la perioada de referinţă, reiese dintr-o analiză publicată, miercuri, de o agenţie online de turism.

Datele centralizate arată că numărul de turişti care şi-au asigurat călătoria a crescut, anul trecut, cu 29%, în comparaţie cu 2018. O astfel de asigurare costă în jur de 1,25 de euro/zi pentru Europa şi poate preveni multe neplăceri, precizează sursa citată.

Potrivit analizei de specialitate realizată de eSky România, cele mai multe rezervări intercontinentale au fost efectuate spre destinaţii precum Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Iordania, China, Egipt, Thailanda şi Japonia.

Cât priveşte destinaţiile favorite ale românilor, în 2019, acestea au vizat continentul european: Marea Britanie - 23% din numărul total de bilete de avion achiziţionate, Italia (19,5%), Germania (13,5%), Spania (8%), Franţa (6%) şi Belgia (5%).

Totodată, pe lista oraşelor, primul loc a fost ocupat, anul trecut, de Londra - cu 18% din totalul călătoriilor, urmat de Milano, Bruxelles, Roma, Paris şi Viena.

2019 a urmat trendul anilor trecuţi prin scăderi ale preţurilor la biletele de avion. Astfel, preţul mediu a fost de 129 de euro, mai mic cu 13 euro faţă de anul 2018, când tariful mediu era de 116 euro.

În acest context, cele mai importante scăderi ale preţurilor medii ale biletelor sunt următoarele: către Viena (cu 75 de euro mai ieftin decât în 2018), Nisa (-39 de euro), Liverpool (-31 de euro), Dublin (-20 de euro) şi Barcelona (-18 euro).

Pe de altă parte, cel mai scump bilet cumpărat în 2019 de la agenţia de turism online eSky a fost către Honolulu (Hawaii) şi a costat 1.718 euro.

Conform analizei, traficul pe telefonul mobil a crescut cu 13,2%, iar tranzacţiile efectuate cu dispozitivul mobil au urcat cu 40% faţă de 2018.

La nivel general, cercetarea realizată de eSky România relevă faptul că, în 2019, numărul rezervărilor interne efectuate de turiştii români a urcat cu 55%, în comparaţie cu anul anterior. Tot raportat la perioada de referinţă, numărul de rezervări intercontinentale s-a majorat cu 68%.

Agenţia online de turism eSky România este activă pe piaţa locală din anul 2009, fiind parte a grupului eSky, cu sediul central în Polonia. Compania a înregistrat, în 2018, un venit net de 5,8 milioane de euro, la o valoare totală tranzacţionată de 37 de milioane de euro.

Grupul are 50 de pieţe deschise în acest moment, atât în America de Sud, în America de Nord, cât şi în Europa, Asia şi Africa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele