Românii beau în medie sub o cafea pe zi, faţă de 4-5 cafele în ţările nordice

Românii beau în medie sub o cafea pe zi, faţă de 4-5 cafele în ţările nordice

Piaţa aparatelor de cafea este în creştere, estimările noastre indicând că ar fi circa 100.000 de aparate în total, a declarat Ovidiu Tunaru, country business manager Nestlé Profesional România. Cu toate acestea românul consumă cu patru cafele mai puţin pe zi decât un cetăţean dintr-o ţară nordică.

Românii beau în medie sub o cafea pe zi, faţă de 4-5 cafele în ţările nordice (Imagine: Hepta/ AFP)

”Aparatele pot fi întâlnite oriunde, în supermarketuri, în birouri, spaţii publice, gări, autogări. Este încă loc de creştere şi toată lumea accelerează să plaseze cât mai multe aparate“, a spus Ovidiu Tunaru.

Consumul de cafea per capita în România este de sub o cafea pe zi, în timp ce locuitorii din ţările nordice consumă circa patru-cinci cafele zilnic. În funcţie de numărul de persoane care au acces la aparate, numărul de cafele vândute pe zi variază între 50 şi 60, susţine Tunaru.

Consumul de cafea a devenit un obicei pentru români, fapt ce a determinat companiile multinaţionale să le ofere angajaţilor cafea gratis. Preferinţele românilor, dar şi ale străinilor sunt pentru băuturile care, pe lângă cafea, să mai conţină şi lapte, zahăr sau arome.

„O altă tendinţă este spre o reţetă cât mai mare, modelul american, large, extra large, să ajungem la cantităţi mai mari decât obişnuim să consumăm în prezent“, a precizat Ovidiu Tunaru.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa