Românii din diaspora plătesc mii de lei pentru a petrece Crăciunul acasă. Apartamentele închiriate în regim hotelier, la mare căutare

Românii din diaspora plătesc mii de lei pentru a petrece Crăciunul acasă. Apartamentele închiriate în regim hotelier, la mare căutare

Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, foarte mulţi români care locuiesc şi lucrează în străinătate aleg să se întoarcă acasă, pentru a petrece Crăciunul şi Revelionul alături de cei dragi.

Chirie Pixabay

Acest lucru este, pentru cei ce închiriază apartamente în regim hotelier, un prilej foarte bun pentru rotunjirea veniturilor , deoarece românii sunt dispuşi să plătească sume impresionante de bani pentru a se caza în oraşul natal.

Cât cheltuie românii din străinătate pentru a sta acasă, de sărbători

Reporterii ,,Adevărul" au discutat cu persoane care închiriază apartamente în regim hotelier, în oraşul Iaşi. Aceştia susţin că, pentru luna decembrie şi ianuarie, cele mai multe dintre locuinţe sunt rezervate, de cele mai multe ori de români care se întorc din străinătate.

,,Avem şase apartamente, toate sunt rezervate începând cu jumătatea lunii decembrie, până la jumătatea lunii ianuarie, aproximativ. Patru dintre ele sunt rezervate de persoane, familii care vin din străinătate pentru a petrece Sărbătorile de Iarnă alături de cei dragi . Este vorba despre românii care nu mai au o locuinţă stabilă în ţară şi care îşi doresc puţin conform pe perioada concediului. Pentru a închiria un apartament cu doua camere, în această perioadă, clienţii noştri achită aproximativ 300 de lei pe noapte. Cu toate acestea, dacă este vorba despre perioade mai lungi, aplicăm şi anumite reduceri. Astfel, pentru a închiria un apartament, pentru o perioadă de 20 de nopţi, clienţii plătesc aproximativ 5000-5500 de lei", a precizat Anca M., ieşeancă ce se ocupă de administrarea mai multor apartamente ce se pot închiria în regim hotelier.

Apartamentele, preferate în detrimentul camerelor de hotel

Conform celor implicaţi în acest domeniu, foarte multe persoane au început să-şi îndrepte atenţia către apartamentele ce pot fi închiriate în regim hotelier. Chiar dacă tarifele sunt aproape la fel ca cele existente la hotelurile din marile oraşe, se pare că apartamentele au mai multe avantaje.

,,Un apartament cu două camere este la fel de costisitor precum o cameră de hotel, dar este mai spaţios. Totodată, apartamentele noastre dispun de bucătărie utilată complet, un lucru ce îi atrage pe clienţi", a adăugat Anca M.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene