Românii, folosiți ca sperietori în Austria pentru a escroca de bani și bijuterii de peste 100.000 de euro o femeie din Viena

Românii, folosiți ca sperietori în Austria pentru a escroca de bani și bijuterii de peste 100.000 de euro o femeie din Viena

Poliția din Viena se confruntă cu o nouă formă de escrocherie pusă la cale de cetățeni străini și încearcă să-i prindă pe autori înainte de provoca mai multe pagube.

Recent, o femeie de 83 de ani a fost convinsă de escroci, în doar câteva minute, să le dea bani, bijuterii și alte obiecte valoroase în valoare de peste 100.000 de euro, potrivit vienna.at.

Femeia a povestit că a fost sunată de un bărbat cu accent străin, care i-a spus că este ofițer la poliția penală de stat, pentru a fi prevenită că în zona în care locuiește acționează o bandă de spărgători români. Falsul polițist i-a spus că cei mai mulți membri ai bandei au fost deja prinși, dar alții au rămas în libertate, iar el are date potrivit cărora casa ei ar fi următoarea vizată.

Când a auzit una ca asta, bătrâna s-a panicat, iar când „ofițerul” a venit cu „soluția salvatoare” nu a stat deloc pe gânduri.

Mai exact, bărbatul de la telefon i-a spus să pună într-o geantă tot ce avea de preț în casă, urmând ca bunurie să fie în custodia poliției până la prinderea celorlalți membri ai bandei.

Femeia a fost îndrumată să lase geanta la ușă, un alt „polițist” urmând să o ridice, lucru care s-a și întâmplat.

„Polițistul” de la telefon a asigurat-o pe bătrână că o va suna constant pentru a o ține la curent cu ce se întâmpla, însă nu a mai primit niciun telefon și și-a dat seama că a fost înșelată.

Femeia a sunat atunci la poliție și a reclamat fapta. Ancheta a fost preluată de Biroul de poliție penală de stat din Viena, departamentul de investigare a fraudei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

4 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

5 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?