Românii, în concediu în insulele grecești, în weekend la Roma; prețul mediu al unui sejur în străinătate, 550 euro/persoană (studiu)

Românii, în concediu în insulele grecești, în weekend la Roma; prețul mediu al unui sejur în străinătate, 550 euro/persoană (studiu)

Cei mai mulți români care au ales să-și petreacă concediul de vară în străinătate au optat pentru sejururi în Grecia (Creta, Zakynthos, Santorini, Corfu) sau în Tenerife, în timp ce destinațiile preferate pentru city break au rămas marile orașe europene - Roma, Paris, Barcelona și Veneția, conform unei analize realizate de o agenție de turism online, remisă joi AGERPRES.

Cel mai ieftin city break a costat 109 euro de persoană, la Roma, în timp ce pentru un sejur de 7 zile în afara țării, cu transportul și cazarea incluse, turiștii români au plătit în medie 550 de euro de persoană, conform analizei citate. Reprezentanții agenției spun că în această vară, prețul mediu pentru un city break a fost de 250 de euro de persoană, cu 3 nopți de cazare și transport cu avionul incluse.

"Per total, putem spune că a fost o vară destul de agitată din punct de vedere turistic, cu repoziționări în topul destinațiilor preferate de români pentru vacanțele de vară. Deși a ridicat numeroase semne de întrebare, Turcia a continuat să fie solicitată, dar într-o măsură mai mică decât anul trecut. De câștigat din această situație au avut destinațiile mai vechi, intrate într-un con de umbră, precum Tenerife, sau destinații noi în preferințele românilor, precum Portugalia", a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro.

Extremele acestei veri au fost un city break de 3.740 de euro, la Viena, pentru un grup de 7 persoane, care a inclus 5 nopți de cazare, transport cu avionul și excursii opționale, precum și o vacanță de 14 zile, în Tokyo, la un hotel de 5 stele și bilet de avion business class, al cărei preț a fost de 10.000 de euro pentru o familie.

În medie, turiștii români și-au rezervat vacanța cu aproximativ o lună și jumătate înainte, în cazul sejururilor, și cu 2 luni și jumătate înainte, în cazul city break-urilor. Cu toate acestea, unii turiști au făcut rezervările chiar și cu 3 săptămâni înainte de data plecării. Mai exact, 20% dintre rezervările de city break și 24% dintre rezervările de vacanțe au fost realizate cu maxim 21 de zile înainte. Aproape 7% dintre rezervări au fost făcute în ultima săptămână, chiar înainte de plecarea în vacanță, majoritatea fiind turiști care au profitat de ofertele last minute, ce au adus reduceri de până la 60% în cazul destinațiilor din Grecia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?