Românii, mai economi de Crăciun. ,,Secret Santa” este noua modă prin care se reduce vizibil bugetul alocat cadourilor

Românii, mai economi de Crăciun. ,,Secret Santa” este noua modă prin care se reduce vizibil bugetul alocat cadourilor

În ultimii ani, tot mai mulţi români au început să caute variante prin care să reuşească să facă economie de sărbători. Astfel, una dintre metode este de a renunţa la a mai cumpăra foarte multe cadouri scumpe, pentru toţi membrii familiei şi pentru prieteni.

Cadouri Crăciun SURSĂ Shutterstock

,,Secret Santa” pare a fi noua modă în rândul românilor, prin care reuşesc să reducă vizibil bugetul alocat cadourilor pentru Crăciun. Astfel, nu este de mirare că în online au apărut o mulţime de aplicaţii care îi ajută pe oameni să extragă, în mod aleatoriu, numele persoanei pentru care trebuie s ă achiziţioneze sau să confecţioneze un cadou.

Numărul utilizatorilor a crescut considerabil

Conform celor care dezvoltă astfel de aplicaţii, tot mai multe familii din România adoptă metoda ,,Secret Santa”.

,,Numărul utilizatorilor a crescut considerabil, de la un an la altul, dar putem spune că anul acesta avem deja foarte mulţi utilizatori, mai mulţi decât în anii trecuţi şi suntem doar în luna noiembrie. Putem spune că este vorba despre un semns clar, care ne indică faptul că românii nu vor să mai risipească banii pe cadouri inutile, pentru foarte multe persoane şi că aceste daruri au devenit un gest simbolit”, a precizat Bogdan, IT-ist din Iaşi care a lucrat la dezvoltarea unei astfel de platforme.

Platformele online oferă multe posibilităţi

IT-iştii susţin că ,,Secret Santa” există de foarte mult timp, dar că totul se făcea fizic, oamenii trăgând la sorţi numele folosind bileţele de hârtie. Astfel, platformele online oferă mai multe posibilităţi, printre ele aflându-se chiar şi oportunitatea de a întocmi o listă de dorinţe .

,,Această modă există de ceva timp, dar a început să se mute în mediul online. Oamenii nu mai trag bileţele de hârtie ci se folosesc de adresa de e-mail. Practic, adresele de e-mail ale participanţilor sunt introduse în system, împreună cu numele. De acolo, aplicaţia generează e-mail-uri aleatorii şi fiecare persoane care participă va afla, doar ea, cui trebuie să îi facă un cadou de Crăciun. Pe aceste aplicaţii sau pagini web, utilizatorii au posibilitatea de a crea o listă de dorinţe, pentru ca celelalte persoane să ştie cu exactitate ce îşi doresc. Totodată, dacă se ajunge la o înţelegere între participanţi, se poate seta şi un buget pentru cadou. Aplicaţiile şi paginile web au capacitatea de a genera idei de cadouri în funcţie de bugetul stabilit, oferind chiar link-uri către paginile web de unde pot fi achiziţionate respectivele cadouri”, a adăugat Bogdan.

Timpul, o altă resursă preţioasă

În fiecare an, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, magazinele sunt luate cu asalt de persoane care încearcă să găsească cadourile perfecte pentru cei dragi. Pe lângă sumele importante de bani care sunt cheltuite pentru aceste achiziţii, românii pierd şi foarte mult timp. Astfel, aceste aplicaţii şi pagini web sunt menite să îi ajute pe oameni să facă economie şi de timp, nu doar de bani.

,,De Sărbători, pe lângă partea financiară, timpul este o altă resursă importantă. Cei mai mulţi dintre noi au câteva zile de concediu în această perioadă. Aceste zile ajungem să le pierdem prin magazine, căutând cadouri, în loc să petrecem timp cu familia şi cu persoanele dragi. Aceste aplicaţii au menirea de a simplifica lucrurile. Practic, putem comanda cadoul online, un singur cadou, care va fi livrat acasă. Nu mai pierdem timp prin magazine, în loc să stăm cu familia. Pe aceste platforme vom primi sugestii foarte interesante de cadouri, la toate preţurile”, a mai spus IT-istul din Iaşi.

Românii, interesaţi şi de fapte bune în perioadă Sărbătorilor

În perioada Sărbătorilor de Iarnă există şi mulţi români interesaţi să ajute persoanele aflate la nevoie. Astfel, foarte multe persoane aleg să facă donaţii şi se implică în campanii umanitare. Una dintre cele mai mari la nivel national este cea demarată de părintele Dan Damaschin, care şi-a propus, cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, să aducă bucurie de Crăciun pentru peste 10.000 de copii.

Până în prezent, peste 500 de români s-au alăturat acestui demers şi au donat câte 400 de lei pentru a le asigura, celor mici, un cadou frumos sub pomul de Crăciun

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB