Românii stau în locuinţe mai luminoase decât spaniolii şi francezii (Eurostat)

Românii stau în locuinţe mai luminoase decât spaniolii şi francezii (Eurostat)

Anul trecut, 5,9% dintre locuitorii Uniunii Europene au declarat că nu beneficiază de suficientă lumină naturală în locuinţa lor, ceea ce înseamnă că locuinţa era mult prea întunecoasă, aceasta fiind considerată o problemă pentru o gospodărie, arată datele publicate luni de Eurostat.

Potrivit acestor date, în 2020, peste 10% dintre locuitorii Spaniei considerau că locuinţa lor este mult prea întunecoasă (10,6%), acesta fiind cel mai ridicat nivel înregistrat de o ţară membră UE. Spania este urmată de Franţa (9,5%), Malta (9,4%) şi Ungaria (7,7%). La polul opus, ţările membre unde cei mai puţini locuitori consideră că locuinţa lor este mult prea întunecoasă sunt Slovacia (2,6%), Italia (2,6%), Cipru (2,8%) şi Cehia (3,1%).

România este aproape de media din UE, astfel că, în 2020, 5,2% dintre români apreciau că nu beneficiază de suficientă lumină naturală în locuinţa lor, în creştere faţă de 4,5% în 2019.

Accesul la lumina naturală în locuinţă îmbunătăţeşte starea de sănătate şi de asemenea poate ajuta la îmbunătăţirea eficienţei energetice prin reducerea nevoii de lumină artificială. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...