Românul care urma să atace site-ul summitului de la Bulboaca, prins de DIICOT: „Un fel de lup singuratic“

Românul care urma să atace site-ul summitului de la Bulboaca, prins de DIICOT: „Un fel de lup singuratic“

Summit-ul de la Bulboaca, organizat recent în Rep. Moldova care a reunit lideri europeni, a fost la un pas de a fi compromis. Un bărbat a încercat să atace site-ul summitului. Nu a mai apucat să facă nicio mișcare, deoarece a fost ridicat de DIICOT, de acasă.

Summitul Comunității Politice Europene a avut loc în Rep. Moldova FOTO presidency.ro

Informația a fost făcută de șeful CyberInt din SRI. Anton Rog a precizat la un forum că ar fi fost vorba de mai multe atacuri ale hackerilor, relatează Digi 24

"Cu DIICOT, în țară, am avut o speță de curând, în care l-am luat pe un domn de acasă, un fel de lup singuratic, care se hotărâse să atace site-ul aferent unei manifestări în care erau toți liderii europeni prezenți. N-a apucat. Da, este vorba de evenimentul de la castelul Mimi, dar nu a apucat, pentru că DIICOT l-a luat de acasă, noi am dat informațiile".

România a securizat o parte din spațiul aerian în timpul summitului CPE din Republica Moldova

În data de 1 iunie 2023, țara vecină a fost gazda celei de-a două reuniuni a summitului Comunității Politice Europene, un eveniment care a avut loc pe teritoriul unui castel din satul Bulboaca din raionul Anenii Noi, localitate situată la 40 km distanță de capitala Chișinău.

Summitul a reunit în același loc 49 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Ideea privind organizarea reuniunii în Republica Moldova a fost lansată în toamna anului trecut de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în Cehia, acolo unde a avut loc primul summit.

Conform șefului diplomației de la Chișinău, securizarea spațiului aerian în timpul desfășurării celei de-a doua reuniuni a Comunității Politice Europene a avut loc în mare parte de pe teritoriul României, unde au fost instalate echipamente din mai multe țări europene, dar și de peste Ocean.

„Spațiul nostru aerian a fost securizat pe o perioadă suficientă de timp ca să nu avem surprize nici înaintea summitului, nici după summit. O bună parte din aceste eforturi de protecție a spațiului aerian nu s-a făcut nemijlocit de pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru a proteja spațiul aerian al Republicii Moldova nu e nevoie neapărat să îți instalezi toată infrastructura pe teritoriul țării noastre. O bună parte sau cea mai mare parte a fost asigurată de pe teritoriul României cu echipamente din România, Franța, Marea Britanie, SUA și NATO la fel a contribuit la asigurarea spațiului aerian de pe teritoriul statelor membre NATO, în primul rând, România, dar nu numai”, a explicat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei emisiuni a postului Pro TV Chișinău.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?