Rosneft și partenerii au finalizat preluarea companiei Essar Oil din India

Rosneft și partenerii au finalizat preluarea companiei Essar Oil din India

Compania Essar Oil a anunțat luni că a finalizat vânzarea activelor sale din India către un consorțiu condus de grupul petrolier rus Rosneft, în schimbul sumei de 12,9 miliarde de dolari, finalizare care vine la 10 luni de la anunțarea acestei tranzacții în data de 15 octombrie 2016 cu ocazia summitului BRICS de la Goa, informează Reuters.

La rândul său Rosneft, companie controlată de statul rus, a informat că a finalizat cu succes tranzacția privind preluare a 49,13% din acțiunile Essar Oil Limited. Separat, un consorțiu de investiții compus din traderul elvețian Trafigura și compania rusă United Capital Partners (UCP) a încheiat la rândul său o tranzacție privind preluare unui pachet separat de 49,13% din acțiunile Essar, a adăugat Rosneft.

"Împreună cu partenerii notării intenționăm să sprijinim compania să își îmbunătățească în mod semnificativ performanțele financiare și, pe termen mediu, să adopte o strategie de dezvoltare a activelor", a declarat directorul general de la Rosneft, Igor Sechin.

Această tranzacție întărește legăturile dintre cel mai mare producător mondial de petrol și țara cu cea mai rapidă creștere a consumului de combustibil, ajutând totodată Rosneft să intre pe piața distribuției de combustibili din India. Essar Oil are o rafinărie cu o capacitate de procesare de 400.000 de barili pe zi la Vadinar, pe coasta de Vest a Indiei, și de asemenea distribuție carburanți printr-o rețea de 3.000 de benzinării din India.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Mariana Nica, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

3 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…