RPDC: Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean, promovată în ierarhia politică de la Phenian

RPDC: Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean, promovată în ierarhia politică de la Phenian

Kim Yo Jong, sora şi consiliera liderului Kim Jong Un, a fost numită în cadrul celui mai înalt organ al executivului din Coreea de Nord, informează joi AFP, citând KCNA.

Kim Yo Jong, o consilieră foarte apropiată a fratelui său, a fost promovată membru în Comisia pentru afaceri de stat, într-o serie de modificări aprobate de Adunarea populară supremă, parlamentul de la Phenian.

Nu mai puţin de nouă membri ai Comisiei au fost demişi din funcţii, inclusiv un vicepreşedinte, Pak Pong Ju şi diplomatul Choe Son Hui, una din puţinele femei care a deţinut o funcţie înaltă în ierarhia conducerii Coreei de Nord şi care a jucat un rol cheie în negocierile cu Statele Unite.

Ziarul oficial Rodong Sinmun a publicat joi portretele noilor membri, Kim Yo Jong remarcându-se prin tinereţea sa şi prin faptul că este singura femeie.

Kim Yo Jong a fost deseori văzută alături de fratele ei, cu care a studiat în Elveţia, mai ales în timpul summiturilor cu preşedintele american Donald Trump şi cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.


Sursa foto: ft.com


Rolul său politic exact a făcut mult timp obiectul speculaţiilor. Uneori este dată ca posibil succesor al fratelui, ceea ce ar face din ea prima femeie conducătoare a acestei ţări conservatoare din punct de vedere social.

Kim Yo Jong s-a remarcată prin declaraţii agresive la adresa Washingtonului sau a Seulului, în special înaintea distrugerii de către Phenian a biroului de legătură din partea de nord a frontierei, construit şi finanţat de sud-coreeni.

Cu toate acestea, semnificaţia unor astfel de declaraţii a rămas incertă având în vedere poziţia relativ lipsită de importanţă a acesteia ca director adjunct al unui departament din cadrul Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Coreean, ea însăşi precizând uneori că vorbeşte în nume propriu.

Rangul oficial al tinerei de 34 de ani a fluctuat de-a lungul timpului.

Noua calitate de membru în Comisia pentru afaceri de stat este cea mai înaltă poziţia în ierarhia politică pe care o ocupă sora liderului nord-coreean. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria