Rugby: Jucătorii naţionalei Samoa îşi vor acoperi tatuajele, la CM 2019, pentru a nu-i jigni pe japonezi

Rugby: Jucătorii naţionalei Samoa îşi vor acoperi tatuajele, la CM 2019, pentru a nu-i jigni pe japonezi

Jucătorii naţionalei de rugby a statului Samoa îşi vor acoperi tatuajele pentru a nu-i ofensa pe japonezi, organizatorii Cupei Mondiale 2019, care va debuta vineri, pe 20 septembrie, au anunţat membri ai staff-ului samoan.

Rugbyştii din această ţară din Pacific sunt cunoscuţi pentru tatuajele care le acoperă o bună parte a corpului, însă în Japonia tatuajele sunt puse în legătură cu membrii temutei organizaţii criminale ''yakuza'', fiind dezaprobate de opinia publică.

''Trebuie să respectăm mentalităţile şi cultura ţării în care vom juca. Noi avem această tradiţie, dar acum nu mai suntem în Samoa. Am avut câteva antrenamente şi locuri unde am putut să ne expunem tatuajele fără probleme, dar au fost şi situaţii când a trebuit să ni le acoperim, în special atunci când mergem la piscină'', a declarat directorul sportiv al samoanilor, Va'elua Aloi Alesana.

În decembrie anul trecut, World Rugby a solicitat jucătorilor şi suporterilor să-şi acopere tatuajele ţinând cont de sensibilitatea opiniei publice din Japonia faţă de această modă.

Samoa, locul 16 în clasamentul internaţional, va avea primul său meci din grupa A de la CM 2019 contra Rusiei, pe 24 septembrie, în oraşul Kumagaya. Din această grupă mai fac parte Scoţia, Japonia şi Irlanda. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”

5 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!