Rusia: 14 adolescenți s-au înecat într-un lac

Rusia: 14 adolescenți s-au înecat într-un lac

Un grup de 14 adolescenți care participau la o tabără de vară au murit înecați într-un lac din nord-estul Rusiei după ce ambarcațiunile la bordul cărora se aflau s-au scufundat din cauza vremii nefavorabile, au anunțat duminică anchetatorii, potrivit AFP.

Accidentul s-a produs în cursul nopții de sâmbătă spre duminică pe lacul Siamozero din Karelia, a precizat purtătorul de cuvânt al comisiei de anchetă, Vladimir Markin.

"Anchetatorii au încheiat inspectarea corpurilor a 14 victime. Ei au constatat că toate erau născute între 2002 și 2004. Nu sunt adulți printre victime", a adăugat Vladimir Markin într-un comunicat. Un bilanț anterior anunțase că un adult și-a pierdut viața în tragedie.

"Aceasta confirmă încă o dată că persoanele care îi însoțeau pe adolescenți nu au depus toate eforturile pentru a-i salva, ci s-au gândit numai la propria viață", a subliniat el.

În urma tragediei, patru dintre responsabilii taberei și însoțitorii adolescenților au fost arestați.

În plus, operațiunile de urgență au permis salvarea altor 30 de persoane, potrivit biroului local al Ministerului pentru Situații de Urgență.

Tinerii se aflau la bordul a două vase și a unei bărci pneumatice când o furtună a izbucnit în cursul nopții, potrivit ministerului.

Comisarul rus pentru drepturile copiilor, Pavel Astahov, a adăugat că, aparent, "adolescenții nu purtau veste de salvare".

La rândul său, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat pe Twitter că zece dintre adolescenții care și-au pierdut viața locuiau în capitala țării.

A fost deschisă o anchetă pentru a stabili circumstanțele accidentului și dacă au fost respectate normele de securitate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?