Rusia acuză Occidentul că a instruit ucrainenii să folosească arme moderne: Sistemele HIMARS primite din SUA sunt utilizate peste tot

Rusia acuză Occidentul că a instruit ucrainenii să folosească arme moderne: Sistemele HIMARS primite din SUA sunt utilizate peste tot

„Forţele ucrainene utilizează HIMARS primite din SUA peste tot!”, a remarcat Zaharova, adăugând că Washingtonul a „trimis în secret instructori” în Ucraina pentru a ajuta forţele ucrainene să înveţe cum să utilizeze şi să ţintească cu noile arme, ceea ce a dus la tiruri asupra noi ţinte civile în zonele controlate de Rusia, susţine ea.

Atât Ucraina, cât şi Rusia neagă că vizează civili şi zone rezidenţiale în război, scrie Hotnews.

SUA au declarat că până la jumătatea lunii iulie, soldaţii ucraineni vor putea folosi opt sisteme HIMARS. Mai mulţi analişti militari cred că aceste arme ar putea schimba evoluţia situaţiei din teren, iar Kievul spune că a folosit deja rachete de acest tip pentru a distruge mai multe depozite de muniţii ruseşti şi alte zeci de obiective în estul Ucrainei.

Maria Zaharova a criticat şi decizia Marii Britanii de a aduce sute de militari ucraineni pentru a-i instrui să folosească arme.

Noua iniţiativă a Londrei de a forma până la 10.000 de soldaţi ucraineni în cursul lunilor următoare face parte din „războiul hibrid” al Occidentului împotriva Moscovei, a spus ea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu