Rusia acuză Occidentul că i-a furat rezervele de aur și valută: „Nu vom sta cu mâinile încrucișate”

Rusia acuză Occidentul că i-a furat rezervele de aur și valută: „Nu vom sta cu mâinile încrucișate”

Rusia a acuzat luni țările occidentale că i-au „furat în esență” rezervele de aur și valută prin sancțiuni, relatează Reuters .

Dmitri Peskov: Sunt acțiuni absolut ilegale FOTO EPA-EFE

Întrebat de reporteri despre o propunerea Uniunii Europene de a transfera în Ucraina bunurile rusești înghețate, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus: „În general, o mare parte din activele noastre au fost furate în esență de anumite țări occidentale”.

Adoptarea unor astfel de decizii <...> va fi un alt pas în încălcarea tuturor regulilor și normelor dreptului internațional. Desigur, vom căuta căi de a combate acest lucru", a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. conform TASS.

Sunt acțiuni absolut ilegale, sunt contrare dreptului internațional. Aceasta nu este altceva decât o încălcare a proprietății, în acest caz - proprietatea statului și proprietatea privată. Aceasta distruge bazele sistemului de relații economice care există în lume", adăugat Dmitri Peskov.

El a mai spus că țările occidentale refuză „chiar și dreptul antreprenorilor din Federația Rusă de a contesta astfel de decizii în instanță”. Potrivit acestuia, asta înseamnă că „aici spațiul de manevră este foarte, foarte limitat”. „Dar asta nu înseamnă că vom sta cu mâinile încrucișate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Sancțiunile occidentale fără precedent au înghețat aproximativ jumătate din rezervele de aur și de valută ale Rusiei, care se ridicau la aproape 640 de miliarde de dolari înainte ca Moscova să trimită trupe militare în Ucraina.

Săptămâna trecută, șeful Consiliului European, Charles Michel, a declarat că blocul comunitar ar trebui să ia în considerare transferul rezervelor rusești înghețate în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”