Rusia afirmă că a ucis circa 30 de ''mercenari polonezi'' în Ucraina

Rusia afirmă că a ucis circa 30 de ''mercenari polonezi'' în Ucraina

Rusia a afirmat vineri că a ucis circa 30 de ''mercenari polonezi'' într-un atac întreprins în nord-estul Ucrainei, într-un context de puternice tensiuni între Moscova şi Varşovia, informează AFP.

"În urma loviturii, un detaşament de mercenari al unei companii militare private poloneze (...) a fost lichidat în satul Iziumske, în regiunea Harkov. Până la 30 de mercenari polonezi au fost eliminaţi", a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov.

În acelaşi timp, Ministerul Apărării rus a anunţat că a distrus o uzină de armament de la periferia Kievului şi că loviturile asupra capitalei ucrainene se vor intensifica, "pentru a răspunde atacurilor întreprinse de Ucraina pe teritoriul rus".

Aceste declaraţii par să anunţe o nouă schimbare de abordare a Rusiei, care, după ce a eşuat să-i învingă pe apărătorii Kievului, a anunţat la sfârşitul lui martie că se va concentra pe estul Ucrainei, retrăgându-şi forţele care întreprindeau asaltul împotriva capitalei ucrainene.

"Numărul şi amploarea loviturilor de rachete asupra unor obiective din Kiev va creşte, ca replică la toate atacurile de tip terorist şi la actele de sabotaj întreprinse pe teritoriul rus de regimul naţionalist de la Kiev", a declarat ministerul rus, anunţând distrugerea unui atelier de producţie de rachete sol-aer în uzina Vizar.

Joi, guvernatorii celor două regiuni ruse de lângă frontiera cu Ucraina au acuzat forţele ucrainene că au bombardat două sate de pe teritoriul rus, Klimovo şi Spodariuşino, rănind şapte persoane.

La Klimovo, atacul a fost întreprins de două elicoptere ucrainene, au afirmat autorităţile ruse, acuzaţii dezminţite de Kiev şi care nu au putut fi verificate dintr-o sursă independentă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”