Rusia anulează emisiunea de obligaţiuni guvernamentale, din cauza volatilităţii de pe pieţele financiare

Rusia anulează emisiunea de obligaţiuni guvernamentale, din cauza volatilităţii de pe pieţele financiare

Ministerul rus de Finanţe a anunţat luni că renunţă la emisiunea de obligaţiuni guvernamentale OFZ programată marţi, în încercarea de a facilita stabilizarea pieţei, pe fondul sporirii volatilităţii pe pieţele financiare, transmite Reuters.

Piaţa rusă este sub o intensă presiune în ultimele săptămâni, se vând active, iar rubla s-a depreciat, din cauza temerilor Occidentului privind o acţiune iminentă a Rusiei în Ucraina, în pofida dezminţirilor Moscovei.

Luni, rubla a atins cel mai scăzut nivel din ultimele peste trei săptămâni, iar pieţele bursiere ruseşti s-au prăbuşit, din cauza tensiunilor geopolitice. De mai multe săptămâni, Occidentul şi Kievul acuză Rusia de concentrarea a zeci de mii de soldaţi şi a unui număr mare de echipamente militare în apropierea frontierei ucrainene.

Luni la prânz, un dolar era cotat la 778,45 ruble, cel mai redus nivel din 27 ianuarie. Moneda Rusiei s-a depreciat cu 1,5% faţă de dolari şi cu 1,6% faţă de euro.

Randamentele obligaţiunilor guvernamentale OFZ cu scadenţa la zece ani au urcat la 10,22%, cel mai ridicat nivel din februarie 2016. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...