Rusia anunță că a testat cu succes noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat/Putin: „Această armă este cu adevărat unică. Nu are analogii în lume și nu va avea pentru mult timp de acum încolo”

Rusia anunță că a testat cu succes noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat/Putin: „Această armă este cu adevărat unică. Nu are analogii în lume și nu va avea pentru mult timp de acum încolo”

Rusia a anunțat că a testat miercuri racheta balistică intercontinentală Sarmat, o nouă completare a arsenalului său nuclear despre care președintele Vladimir Putin a spus că le va da de gândit dușmanilor Moscovei, relatează Reuters .

Putin a fost prezentat la televizor în timp ce era informat de către armată că racheta a fost lansată din Plesetsk, în nord-vestul țării, și că a lovit ținte din peninsula Kamchatka, în Extremul Orient rus.

Sursa foto: Captură Google Earth

„Noul complex are cele mai înalte caracteristici tactice și tehnice și este capabil să învingă toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are analogii în lume și nu va avea pentru mult timp de acum încolo”, a declarat Putin.

„Această armă cu adevărat unică va consolida potențialul de luptă al forțelor noastre armate, va asigura în mod fiabil securitatea Rusiei în fața amenințărilor externe și va da de gândit celor care, incitați de retorici agresive frenetice, încearcă să ne amenințe țara.”

Sarmat este o nouă rachetă balistică intercontinentală grea pe care Rusia se așteaptă să o desfășoare cu zece sau mai multe focoase pe fiecare rachetă, potrivit Serviciului de cercetare al Congresului american.

Aceasta se află în curs de dezvoltare de ani de zile, astfel că lansarea testului său nu este o surpriză pentru Occident, dar vine într-un moment de tensiune geopolitică extremă din cauza războiului Rusiei în Ucraina.

Racheta Sarmat, prezentată în 2018, ar putea, conform specificațiilor tehnice declarate de Rusia, să transporte între 10 și 15 ogive nucleare, pe o distanță de până la 18 mii de kilometri. Ea folosește un vehicul hipersonic de tip glide, ceea ce îi permite să atingă o viteză (Mach 20) de până al 25 de mii de kilometri pe oră.

Sursa foto: Kremlin.ru


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”