Rusia ar pregăti o provocare pentru a atrage trupele belaruse în războiul din Ucraina, potrivit Kievului

Rusia ar pregăti o provocare pentru a atrage trupele belaruse în războiul din Ucraina, potrivit Kievului

Ucraina a avertizat marţi cu privire la pregătirea de către Rusia a unei provocări deliberate pentru a justifica implicarea trupelor belaruse în război, fără a exclude un atac preventiv cu rachete asupra Belarusului, relatează EFE.

"Rusia pregăteşte o provocare deliberată pentru a justifica atragerea trupelor belaruse" în ostilităţi, a declarat Comandamentul general al Forţelor armate ucrainene pe pagina sa de Facebook.

Potrivit datelor operative ale serviciilor de informaţii, "aproximativ 300 de tancuri belaruse se află la ora actuală în apropierea graniţei dintre Belarus şi Ucraina".

Această coloană nu a trecut încă graniţa şi aşteaptă pe ruta Pinsk-Ivanovo-Doroghicin, la aproximativ 30 de kilometri de graniţa de stat a Ucrainei, relevă Comandamentul Forţelor armatei ucrainene.

În acelaşi timp, secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare, Oleksii Danilov, nu a exclus un atac preventiv cu rachete asupra Belarusului, de unde armata rusă a lansat sute de rachete spre teritoriul Ucrainei, potrivit publicaţiei Strana.

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a respins marţi din nou posibilitatea ca armata belarusă să participe la conflictul ruso-ucrainean, dar a comunicat că a consolidat graniţa de vest a ţării cu cinci batalioane suplimentare şi a plasat în stare de alertă maximă sistemele de apărare antiaeriană.

"Armata belarusă nu a luat parte la ostilităţi şi nu va face aceasta. Nu vom participa la operaţiunea specială din Ucraina. Nu este nevoie de asta", a spus Lukaşenko, la o reuniune comună a Consiliului Securităţii şi a Consiliului de Miniştri, potrivit agenţiei oficiale Belta.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!