Rusia are 70.000 de militari pe malul stâng al Niprului, spune armata ucraineană

Rusia are 70.000 de militari pe malul stâng al Niprului, spune armata ucraineană

Forța de luptă a ocupației ruse pe malul stâng al râului Nipru, în regiunile Herson și Zaporojie, este estimată la peste 70.000 de militari alături de sute de piese de armament și echipament, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Sud Natalia Humeniuk, relatează New Voice of Ukraine.

Soldați ucraineni pe câmpul de luptă FOTO EPA-EFE

Invadatorii nu își concentrează toate forțele de-a lungul liniei de front, o parte dintre ele sunt staționate în adâncime în spatele frontului, de unde sunt retrase când sunt necesare resurse suplimentară, a explicat oficialul ucrainean.

Situația de pe malul stâng al regiunii Herson, controlal de Rusia, poate fi descrisă drept „foarte dificilă”, a spus Humeniuk.

„Acest fapt particular al dinamicii diferite a atacurilor inamicului este, de asemenea, epuizantă, astfel că este foarte dificil să evaluăm și să planificăm lupta. Dar soldații noștri sunt întotdeauna pregătiți", a spus ea.

Soldații care încearcă să recucerească teritoriile de pe malul stâng se schimbă constant atât cantitativ, cât și calitativ, a subliniat Humeniuk, adăugând că aceștia suferă pierderi de până la 70% în aproape fiecare grup de asalt.

Rușii nu folosesc simultan vehicule blindate, întrucât „își dau seama că urmează să le piardă" de aceea încearcă să le păstreze până în momentul în care Forțele de Apărare ucrainene ar trece la trece la ofensive mai puternice.

„Ei își dau seama că, de când am recucerit teritoriul, lucrăm la fortificarea lui, precum și la asigurarea succesului unor potențiale progrese viitoare. Încearcă să ne împiedice, dar noi continuăm să ne facem treaba", a declarat Humeniuk.

Soldații ucraineni au stabilit mai multe capete de pod pe malul stâng ocupat al râului Nipru în regiunea Herson, a anunțat oficial Forțele Armate ale Ucrainei la 17 noiembrie. Forțele ruse au încercat fără succes să le distrugă, dar pierderile au fost mari de ambele părți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB