Rusia: Au fost găsite resturile avionului dispărut în peninsula Kamceatka, cu 28 de oameni la bord

Rusia: Au fost găsite resturile avionului dispărut în peninsula Kamceatka, cu 28 de oameni la bord

Echipele de salvare au găsit resturile avionului Antonov An-28 dispărut marţi, cu 28 de oameni la bord, în peninsula Kamceatka din Extremul Orient rus, informează AFP, citând un comunicat transmis de agenţia aviatică rusă Rosaviaţia.

'Salvatorii au găsit resturile avionului', a indicat agenţia, precizând că munca echipelor 'este dificilă' din cauza geografiei locului.

'Operaţiunea de salvare se desfăşoară cu ajutorul unor echipamente speciale, un vehicul off-road cu 26 de salvatori', a menţionat agenţia.

Resturile au fost găsite la 'circa 4-5 km' de aeroportul din Palana, de-a lungul litoralului Mării Ohoţk, a indicat sursa.

O parte a fuselajului se află pe sol, iar 'a doua parte a fost reperată în mare, la circa 4 km de coastă', a transmis serviciul de presă al marinei ruse, citat de agenţia Interfax.

Avionul ar fi trebuit să aterizeze la ora locală 15.50 (05.50 GMT), dar, potrivit autorităţilor regionale, s-a pierdut contactul cu acesta cu 9 km înainte de destinaţie.

Aparatul AN-26 efectua legătura între Petropavlovsk-Kamceaţki şi Palana, în peninsula Kamceatka, atunci când a încetat să emită semnale de recunoaştere, au transmis mai devreme agenţiile de presă Interfax şi RIA Novosti .

Printre cele 28 de persoane la bord se aflau şase membri ai echipajului şi unul sau doi copii, au precizat agenţiile.

Avionul An-28 era operat de o companie locală din Kamceatka, imensa peninsulă foarte slab populată din Extremul Orient rus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?