Rusia continuă să avanseze în Donbas, unde bombardează poziţiile de până la 800 de ori pe zi: „Situaţia este intensă“

Rusia continuă să avanseze în Donbas, unde bombardează poziţiile de până la 800 de ori pe zi: „Situaţia este intensă“

„L-am informat pe omologul meu despre situaţia de pe linia frontului. Este intensă, dar pe deplin controlată”, a declarat Zaluzhny după ce a discutat cu generalul Wayne Donald Eyre, şeful Statului Major al Apărării din Canada.

Zaluzhny a adăugat că „inamicul continuă să avanseze de-a lungul întregii linii de front. În acelaşi timp, inamicul efectuează aproximativ 700-800 de bombardamente ale poziţiilor noastre în fiecare zi, folosind între 40 şi 60.000 de bucăţi de muniţie”.

Această estimare este în concordanţă cu multe dintre cele făcute de analiştii occidentali cu privire la volumul de muniţie folosit de forţele ruse, după o relativă acalmie la începutul lunii iulie.

„Principalele eforturi ale inamicului se concentrează pe împingerea trupelor noastre înapoi din regiunea Doneţk. Cea mai intensă situaţie este acum pe axa Avdiivka-Pisky-Mariinka”, a declarat Zaluzhny. Această axă este o porţiune de aproximativ 25 de kilometri la vest de Doneţk.

Potrivit CNN, forţele ruse au încercat să avanseze din nou din nordul Slovianskului, dar ofensiva lor nu a avut succes şi s-au retras, a anunţat armata ucraineană.

Bătălia a avut loc în apropiere de Mazanivka, la graniţa dintre regiunile Doneţk şi Harkov, o zonă în care au avut loc primele eforturi ruseşti de a pătrunde în urmă cu peste 40 de zile, potrivit Statului Major General.

Un alt asalt rusesc mai la est a eşuat, de asemenea, în ciuda sprijinului oferit de avioane de luptă, a adăugat acesta. „În apropiere de Ivano-Dariivka, cu sprijinul aviaţiei, inamicul a desfăşurat acţiuni de asalt nereuşite. Acesta a suferit pierderi şi s-a retras. Ucrainenii spun că obiectivele ruşilor rămân aceleaşi - ei sunt „concentraţi pe desfăşurarea unor acţiuni active de ofensivă şi asalt în direcţiile Kramatorsk, Bakhmut şi Avdiivka”, a precizat Statul Major General.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale