Rusia: Deputații autorizează demolarea a mii de blocuri sovietice considerate nesigure

Rusia: Deputații autorizează demolarea a mii de blocuri sovietice considerate nesigure

Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului Rusiei) a dat miercuri votul final pentru proiectul de lege care va autoriza municipalitatea Moscovei să demoleze mii de blocuri de locuințe construite în perioada sovietică, considerate nesigure pentru rezidenți, transmite DPA.

Controversatul proiect, care a declanșat numeroase proteste, a fost aprobat de 399 de deputați, doar doi votând împotrivă, a relatat presa oficială.

Autoritățile moscovite susțin că blocurile din prefabricate, ridicate în grabă în anii 1950-1960, și-au depășit durata de viață și prezintă riscuri pentru locatari.

Se estimează că măsura va afecta în jur de 1,6 milioane de locuitori ai Moscovei, pe care autoritățile vor să-i mute în clădiri noi, însă mulți rezidenți au declarat că nu doresc să-și părăsească apartamentele actuale.

Cel puțin 10 persoane au fost reținute la protestul desfășurat miercuri în fața clădirii legislativului, conform presei locale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...