Rusia. Duma de Stat aprobă posibilitatea desfășurării alegerilor în timpul aplicării legii marțiale

Rusia. Duma de Stat aprobă posibilitatea desfășurării alegerilor în timpul aplicării legii marțiale

Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, a aprobat joi posibilitatea desfăşurării de alegeri în timpul aplicării legii marţiale, atât pe teritoriul Rusiei cât şi în regiunile anexate din Ucraina, transmite EFE, potrivit Agerpres .

Duma de Stat a Rusiei FOTO Arhivă

Potrivit noii legi, Comisia Electorală Centrală (CEC) va putea convoca alegeri sau referendumuri după primirea avizului din partea Ministerului rus al Apărării şi a Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB).

În octombrie 2022, Vladimir Putin a decretat legea marţială în cele patru regiuni ucrainene anexate de Rusia deşi le controlează doar parţial, și anume Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, în urma unor aşa-zise referendumuri nerecunoscute de Kiev şi de comunitatea internaţională.

Noua lege este adoptată cu aproape un an înainte de organizarea alegerilor prezidențiale în Rusia, la care este posibil ca Putin să încerce obţinerea celui de-al cincilea mandat la Kremlin.

O reformă constituţională adoptată în 2020 i-ar permite lui Putin, în vârstă de 70 de ani, să candideze la alte două mandate de câte șase ani fiecare, în 2024 și 2030.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...