Rusia intenționează să construiască 153 de nave pentru flota arctică

Rusia intenționează să construiască 153 de nave pentru flota arctică

Rusia intenționează să construiască 153 de nave pentru flota arctică, inclusiv 12 spărgătoare de gheață, conform informațiilor furnizate de de jurnalul Forumului Economic de Est (WEF).

Rusia arctică. Foto: Arhiva Adevărul

Pentru flota arctică, este planificată construirea a 153 de nave, inclusiv 46 de nave de salvare și 12 spărgătoare de gheață”, se arată în jurnalul menționat.

De asemenea, ca parte a dezvoltării Rutei Mării Nordului (NSR), este planificată dezvoltarea unui program de construcție a navelor de marfă din clasa gheții până în 2035.

Conform noii doctrine maritime a Federației Ruse, Rusia intenționează să se mențină ca lider mondial în construcția și exploatarea spărgătoarelor de gheață nucleare. În plus, este planificată dezvoltarea infrastructurii flotei nucleare, a sistemului de supraveghere a funcționării în siguranță a acesteia și îmbunătățirea tehnologiilor de eliminare a navelor cu centrale nucleare și a deșeurilor nucleare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”