Rusia intenţionează să construiască o bază pe Lună după 2025

Rusia intenţionează să construiască o bază pe Lună după 2025

Rusia intenţionează să construiască o bază pe Lună după anul 2025, care va putea fi utilizată pentru monitorizarea cometelor şi asteroizilor şi pregătirea zborurilor către alte planete, a declarat luni un oficial rus, citat de agenţia Xinhua.

La sfârşitul acestui an, Roscosmos va prezenta guvernului un program pentru studierea şi explorarea Lunii, a declarat directorul executiv al departamentului pentru ştiinţă şi programe pe termen lung din cadrul agenţiei spaţiale ruse, Alexander Bloshenko.

Un plan detaliat este conceput pentru a fi implementat după anul 2025, a explicat Bloshenko pentru agenţia de ştiri.

Potrivit lui Bloshenko, echipamentele pentru studierea spaţiului şi telescoape speciale pentru urmărirea asteroizilor şi cometelor care ar putea reprezenta o ameninţare la adresa Pământului vor fi amplasate în baza lunară de la polul sud selenar.

De asemenea, Roscosmos intenţionează să creeze un teren de testare pentru tehnologiile necesare pregătirii zborurilor către alte destinaţii din spaţiu, a indicat oficialul.

Bloshenko a afirmat că sistemele robotice se vor ocupa de întreţinerea infrastructurii bazei, în timp ce echipaje umane vor efectua vizite periodice pentru a efectua sarcini pe care roboţii nu le pot realiza.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”