Rusia îşi consolidează și extinde poziţiile ocupate în sudul Ucrainei

Rusia îşi consolidează și extinde poziţiile ocupate în sudul Ucrainei

Ministerul Apărării britanic spune că Rusia își consolidează și extinde pozițiile ocupate din sudul Ucrainei. Anunțul a fost făcut în cadrul buletinului său informativ zilnic. Cel mai probabil, a fost suplimentat numărul de militari și au întărit fortificațiile defensive.

Rusia își consolidează poziția la Donbas FOTO Profimedia

Evaluarea serviciilor de informaţii britanice arată că forţele ruse „probabil şi-au întărit fortificaţiile defensive” pe frontul de sud, în regiunea Zaporojie.

În plus, Rusia a desfăşurat suplimentar militari în zonă. „În pofida faptului că atenţia operaţională este concentrată în prezent pe centrul Donbasului, Rusia este îngrijorată în continuare de apărarea extremităţilor liniei frontului său extins”, a explicat Ministerul Apărării britanic, citează Agerpres.

Dacă forţele ucrainene vor realiza o breşă în frontul din regiunea Zaporojie, atunci „podul terestru” între regiunea rusă Rostov şi peninsula Crimeea va fi pus la încercare „în mod serios”, adaugă ministerul citat.

Acuzații reciproce

Pe de altă parte, un succes al armatei ucrainene în regiunea estică Lugansk ar ameninţa obiectivul declarat al Moscovei de „eliberare” a Donbasului, regiune formată din Lugansk şi Doneţk.

„A decide care dintre aceste ameninţări va trebui contracarată cu prioritate este probabil una dintre dilemele principale pentru planificatorii operaţionali ruşi”, a mai spus Ministerul Apărării de la Londra.

Linia frontului din Ucraina are o lungime de aproximativ 1.200 de kilometri . Ministerul Apărării britanic prezintă zilnic situaţia actualizată a războiului din Ucraina. În acest fel, guvernul britanic şi-a propus să contracareze retorica rusă.

De partea sa, Moscova îi acuză pe britanici că duc o campanie de dezinformare ţintită.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

3 VIDEO „Dacă eşti obraznic, te trimit şi în altă parte!” / Reacția unei doctorițe căruia un pacient i-a reproșat că se juca pe telefon în timp ce oamenii…

4 Elita rusă nu mai crede în victorie / „Războiul clanurilor” pentru tronul „țarului Putin” a început

5 VIDEO Din nou panică la granița Rusiei cu Ucraina! / Canalele de Telegram anunță o pătrundere a trupelor de diversiune în regiunea Bryansk