Rusia: Justiţia a decis consemnarea la domiciliu a jurnalistului de investigaţie Ivan Golunov

Rusia: Justiţia a decis consemnarea la domiciliu a jurnalistului de investigaţie Ivan Golunov

Un tribunal din Moscova l-a eliberat sâmbătă pe jurnalistul rus de investigaţii Ivan Golunov şi a decis consemnarea acestuia la domiciliu după inculparea sa în cursul aceleaşi zile pentru tentativă de trafic cu droguri, în ceea ce se consideră a fi o încercare de a împiedica anchetele sale despre corupţie, informează duminică dpa.

Golunov, care lucrează pentru Meduza, o platformă media cu sediul în Letonia, critică faţă de Kremlin, a fost examinat în spital sâmbătă după-amiaza, după ce a acuzat poliţia că l-a bătut în timpul arestării sale, potrivit agenţiei de ştiri Interfax. Doctorii au decis că starea sa de sănătate este satisfăcătoare şi nu necesită internare.

Poliţia afirmă că l-a arestat joi, la Moscova, pe jurnalistul de 36 de ani, care avea în rucsac aproape 4 grame de mefedronă, un drog de sinteză, şi că la percheziţia domiciliară ulterioară au fost descoperite alte pachete cu stupefiante.

Sâmbătă jurnalistul a respins acuzaţiile: "Nu am comis nicio infracţiune şi sunt gata să ajut ancheta. Nu am nicio legătură cu drogurile şi nu le-am folosit niciodată", a declarat în faţa justiţiei Golunov, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

Avocaţii săi afirmă că drogurile i-au fost plasate, iar Meduza susţine că activitatea desfăşurată de jurnalist este adevăratul motiv al arestării sale, Golunov primind ameninţări în ultimele luni.

Cazul său a stârnit proteste ample în rândul jurnaliştilor ruşi, iar petiţia online în favoarea eliberării sale era semnată sâmbătă seara de peste 70.000 de persoane.

Rusia se situează pe locul 149 din 180 în privinţa respectării libertăţii presei, conform raportului pe 2019 al Organizaţiei Reporteri fără Frontiere. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…