Rusia l-a ocolit pe Obama și a invitat la negocierile de la Astana direct echipa lui Trump (presă)

Rusia a invitat la negocierile privind Siria, programate pe 23 ianuarie la Astana, echipa președintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump, susține cotidianul Washington Post, citat de AFP.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat afirmase că SUA nu au primit nicio invitație oficială la discuțiile din capitala Kazahstanului, mediate de Rusia, Iran și Turcia. Diplomația americană este încă sub controlul administrației președintelui Barack Obama, reamintește AFP.

Tot vineri, purtătorul de cuvânt al lui Trump, Sean Spicer, declarase că Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate națională al președintelui ales al SUA, a discutat la telefon cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, la inițiativa acestuia. Ulterior, stafful lui Trump a rectificat: dialogul ar fi avut loc pe 29 decembrie, chiar în ziua în care Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Moscovei, pentru presupusa imixtiune în alegerea noului președinte american, transmite Reuters.

Kisliak ar fi invitat la Astana reprezentanții administrației Trump, pentru care luni, 23 ianuarie va fi prima zi lucrătoare după ceremonia de învestire a președintelui, din 20 ianuarie.

Spicer, care va fi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, afirmase că discuția dintre ambasador și Flynn s-a referit la logistica necesară pentru o convorbire telefonică între președintele rus, Vladimir Putin, și viitorul președinte al SUA.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

4 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

5 Fiică de medici români infectați cu COVID-19: „Şi-au făcut rost de medicamente, din mână în mână, şi le admini…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț