Rusia l-a ocolit pe Obama și a invitat la negocierile de la Astana direct echipa lui Trump (presă)

Rusia l-a ocolit pe Obama și a invitat la negocierile de la Astana direct echipa lui Trump (presă)

Rusia a invitat la negocierile privind Siria, programate pe 23 ianuarie la Astana, echipa președintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump, susține cotidianul Washington Post, citat de AFP.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat afirmase că SUA nu au primit nicio invitație oficială la discuțiile din capitala Kazahstanului, mediate de Rusia, Iran și Turcia. Diplomația americană este încă sub controlul administrației președintelui Barack Obama, reamintește AFP.

Tot vineri, purtătorul de cuvânt al lui Trump, Sean Spicer, declarase că Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate națională al președintelui ales al SUA, a discutat la telefon cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, la inițiativa acestuia. Ulterior, stafful lui Trump a rectificat: dialogul ar fi avut loc pe 29 decembrie, chiar în ziua în care Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Moscovei, pentru presupusa imixtiune în alegerea noului președinte american, transmite Reuters.

Kisliak ar fi invitat la Astana reprezentanții administrației Trump, pentru care luni, 23 ianuarie va fi prima zi lucrătoare după ceremonia de învestire a președintelui, din 20 ianuarie.

Spicer, care va fi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, afirmase că discuția dintre ambasador și Flynn s-a referit la logistica necesară pentru o convorbire telefonică între președintele rus, Vladimir Putin, și viitorul președinte al SUA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”