Rusia marchează prin festivităţi discrete 30 de ani de la adoptarea declaraţiei de suveranitate faţă de URSS

Rusia marchează prin festivităţi discrete 30 de ani de la adoptarea declaraţiei de suveranitate faţă de URSS

Rusia marchează vineri împlinirea a 30 de ani de la adoptarea declaraţiei de suveranitate faţă de Uniunea Sovietică prin festivităţi discrete în contextul pandemiei de coronavirus, informează dpa.

"Nu aş recomanda să se meargă nicăieri pentru aceste festivităţi. Evenimentele în masă sunt interzise", a spus primarul Moscovei, Serghei Sobianin, potrivit mass-media ruse.

Federaţia Rusă a înregistrat mai mult de 500.000 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, situându-se pe locul trei în lume, după SUA şi Brazilia.

Aproximativ jumătate din cazurile din Rusia au fost înregistrate în Moscova, capitala şi cel mai mare oraş al acestei ţări. Carantina care a durat două luni s-a încheiat săptămâna aceasta, în contextul unei rate de contaminări în scădere şi în condiţiile în care oficialii ruşi de rang înalt încearcă să repornească economia devastată a ţării.

"Vor fi evenimente oficiale pe 12 iunie, inclusiv o paradă, însă este mai bine ca aceasta să fie văzută la televizor", a spus Sobianin înainte de Ziua Naţională a Rusiei.

Ruşii de pe teritoriul întregii ţări au fost sfătuiţi să evite mulţimile în timpul sărbătorii, care marchează data din 1990 când fosta republică sovietică şi-a declarat suveranitatea, grăbind astfel sfârşitul Uniunii Sovietice, în 1991.

În prezent sunt 15 foste republici sovietice, iar Moscova, care a fost şi capitala Uniunii Sovietice, îşi menţine destul de mult influenţa în regiune. Rusia este în continuare cea mai mare ţară ca teritoriu din lume.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a lucrat de la reşedinţa sa din afara capitalei timp de mai mult de două luni, este aşteptat să apară în public vineri, pentru prima dată după impunerea măsurilor de izolare.

Putin ar urma să participe la ceremonia de arborare a drapelului în Parcul Victoriei din Moscova, a informat mass-media ruse de stat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

5 VIDEO De văzut!