Rusia: Opt drone ucrainene doborâte în vestul țării

Rusia: Opt drone ucrainene doborâte în vestul țării

Moscova susține că a doborât opt drone ucrainene în regiunile Belgorod și Kursk din vestul țării, fără să menționeze dacă au fost înregistrate pagube sau răniți, după ce un atac rus asupra satului ucrainean Groza s-a soldat cu moartea a 51 de persoane, informează AFP, potrivit Agerpres.

Atac cu drone FOTO: Profimedia

Joi, în jurul orei 23:30, "sistemele de apărare aeriană în exploatare au distrus cinci vehicule aeriene fără pilot ucrainene deasupra regiunii Belgorod", la graniţa cu Ucraina, a anunţat, pe Telegram, Ministerul rus al Apărării.

Mai devreme, ministerul a menţionat alte două drone doborâte pe acelaşi teritoriu.

Un al optulea aparat de zbor a fost doborât în regiunea Kursk, aflată la graniţa cu Ucraina, a mai anunţat joi seară, Ministerul rus al Apărării, fără a oferi o evaluare a posibilelor pagube sau victime.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, care a raportat joi seara drone doborâte, a comunicat că, "potrivit datelor iniţiale, nu există victime".

De la începutul contraofensivei ucrainene, Rusia a acuzat aproape zilnic că forţele ucrainene lansează atacuri împotriva ţintelor civile folosind drone sau obuze care au deteriorat sporadic clădiri, inclusiv la Moscova.

Atacul a survenit după un atac rus care a vizat joi satul Groza din estul Ucrainei şi a ucis 51 de persoane, inclusiv un copil.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...