Rusia recunoaște atacul de miercuri asupra unei gări din Ucraina, soldat cu 25 de morți

Rusia recunoaște atacul de miercuri asupra unei gări din Ucraina, soldat cu 25 de morți

Ministerul rus al Apărării a confirmat joi că forțele sale au lovit trenul din gara din orașul Ceaplîne, în regiunea ucraineană Dnipropetrovsk. Kievul a anunțat că 25 de civili și-au pierdut viața în urma atacului rusesc de miercuri, despre care se spune că a vizat zonele rezidențiale, conform Reuters .

50 de persoane au fost rănite în urma atacului asupra gării Tchaplino Foto: Twitter/ Dmytro Kuleba

În informarea sa zilnică de joi, Ministerul rus al Apărării a susținut că o rachetă Iskander a lovit un tren militar, din Ceaplîne, care urma să livreze armament către linia frontului din estul regiunii Donbas. Dar neagă că a vizat civili în ceea ce numește o „operațiune militară specială” în Ucraina.

În urma atacului rusesc efectuat, miercuri, de ziua națională a Ucrainei, asupra gării Tchaplino , din orașul Ceaplîne situat la aproximativ 145 km de Donetk, 25 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 50 au fost rănite.

Moscova a mai anunțat joi că ar fi distrus și opt avioane de luptă ucrainene în lovituri împotriva bazelor aeriene din regiunile ucrainene Poltava și Dnipropetrovsk. Potrivit sursei citate, aceasta ar fi una dintre cele mai mari pierderi pentru forțele aeriene ucrainene din ultimele săptămâni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…