Rusia respinge solicitarea SUA de a elibera protestatarii anticorupție, invocând manifestații neautorizate și provocatoare

Kremlinul a calificat marți drept ''periculoase'' pentru opinia publică manifestațiile neautorizate anticorupție, desfășurate în ziua precedentă în mai multe orașe ale Rusiei la apelul opozantului Aleksei Navalnîi, și a anunțat că nu va da curs apelurilor venite de la Washington pentru eliberarea demonstranților arestați, relatează agențiile AFP și Reuters.

''Desfășurarea unor evenimente autorizate, cum prevede legea, nu prezintă niciun pericol (...) Ceea ce este periculos, acestea sunt manifestațiile provocatoare. Da, într-adevăr este periculos. Este periculos pentru ceilalți oameni'', a declarat în fața presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, făcând referire la ''grupul de provocatori'' care a manifestat luni în centrul Moscovei, unde erau prevăzute să se desfășoare evenimente legate de o zi de sărbătoare.

Peskov a mai precizat că autoritățile de la Moscova nu vor da curs solicitărilor SUA de a-i elibera pe protestatarii arestați în timpul manifestațiilor organizate de opozantul Aleksei Navalnîi.

''Nu suntem de acord să se pună problema în acest mod. Nu acesta este genul de apeluri pe care să le ascultăm'', a indicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, după ce SUA au condamnat reprimarea manifestațiilor anticorupție și au cerut Moscovei eliberarea protestatarilor ''pașnici'' arestați de poliția rusă. Potrivit AFP, numărul protestatarilor reținuți luni la Moscova și în alte orașe ruse este de circa 1.700.

''Cei care s-au dedat la acțiuni provocatoare, încălcând legea, în cazul lor autoritățile au luat măsuri împotriva conform legislației noastre'', a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut