Rusia respinge solicitarea SUA de a elibera protestatarii anticorupție, invocând manifestații neautorizate și provocatoare

Rusia respinge solicitarea SUA de a elibera protestatarii anticorupție, invocând manifestații neautorizate și provocatoare

Kremlinul a calificat marți drept ''periculoase'' pentru opinia publică manifestațiile neautorizate anticorupție, desfășurate în ziua precedentă în mai multe orașe ale Rusiei la apelul opozantului Aleksei Navalnîi, și a anunțat că nu va da curs apelurilor venite de la Washington pentru eliberarea demonstranților arestați, relatează agențiile AFP și Reuters.

''Desfășurarea unor evenimente autorizate, cum prevede legea, nu prezintă niciun pericol (...) Ceea ce este periculos, acestea sunt manifestațiile provocatoare. Da, într-adevăr este periculos. Este periculos pentru ceilalți oameni'', a declarat în fața presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, făcând referire la ''grupul de provocatori'' care a manifestat luni în centrul Moscovei, unde erau prevăzute să se desfășoare evenimente legate de o zi de sărbătoare.

Peskov a mai precizat că autoritățile de la Moscova nu vor da curs solicitărilor SUA de a-i elibera pe protestatarii arestați în timpul manifestațiilor organizate de opozantul Aleksei Navalnîi.

''Nu suntem de acord să se pună problema în acest mod. Nu acesta este genul de apeluri pe care să le ascultăm'', a indicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, după ce SUA au condamnat reprimarea manifestațiilor anticorupție și au cerut Moscovei eliberarea protestatarilor ''pașnici'' arestați de poliția rusă. Potrivit AFP, numărul protestatarilor reținuți luni la Moscova și în alte orașe ruse este de circa 1.700.

''Cei care s-au dedat la acțiuni provocatoare, încălcând legea, în cazul lor autoritățile au luat măsuri împotriva conform legislației noastre'', a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria