Rusia: Sediul de campanie al opozantului Navalnîi, blocat de poliție

Sediul de campanie din Moscova al lui Aleksei Navalnîi a fost înconjurat și blocat joi de poliție, cu o zi înaintea punerii în libertate a principalului opozant al Kremlinului, condamnat la 25 de zile de detenție, relatează AFP.

'Persoane necunoscute au pătruns în sediul nostru în cursul nopții. Au sigilat lacătele și au pus grilaje peste tot. Nu avem vești de la omul nostru de permanență care se afla în sediu', a declarat pentru France Presse Nikolai Liaskin, membru al echipei de campanie a lui Navalnîi.

Potrivit lui Liaskin, joi dimineață zece polițiști se mai aflau în jurul clădirii, în timp ce în interior se găseau câteva persoane în civil, care nu au vrut să-și motiveze prezența.

Un alt susținător al lui Aleksei Navalnîi, Vitali Serukanov, a scris pe Twitter că au fost confiscate calculatoare și material de campanie.

Aleksei Navalnîi, care intenționează să fie contracandidatul lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din martie 2018, ispășește o pedeapsă administrativă de 25 de zile de detenție pentru organizarea, în ziua de 12 iunie, a unor manifestații de amploare pe străzile Moscovei și în alte orașe ale Federației Ruse.

Viitorul său politic rămâne însă incert, după ce Comisia Electorală Centrală a comunicat în luna iunie că opozantul nu întrunește condițiile pentru a candida la președinție, din cauza unei condamnări pentru deturnare de fonduri.

Aleksei Navalnîi, care afirmă că procesul a fost organizat pentru a-l împiedica să candideze la președinție, urmează să fie eliberat vineri.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dan Bucura / Bătaie de joc la Otopeni! Arafat și Cercel mint! Românii veniți din focarul din Lombardia nu…

2 VIDEO Priviți ce se întâmplă în Italia! Supermarketuri golite, nu se mai găsesc substanțe dezinfectante!

3 De citit! Obligatoriu! Ce scrie Vlad Mixich despre ce trebuie făcut urgent în România după răspândirea virusul…

4 ULTIMĂ ORĂ / Americanii și chinezii scot la iveală amănunte neștiute despre virusul ucigaș!

5 Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde