Rusia și-a intensificat activitatea de spionaj în Europa

Rusia și-a intensificat activitatea de spionaj în Europa

Serviciile speciale ale Federației Ruse și-au intensificat activitățile în țările din Europa de Est. Agenţii ruşi au fost însărcinaţi să identifice şi să monitorizeze rutele folosite pentru furnizarea de arme către Ucraina, informează Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Prin urmare, atașaților militari ruși din țările UE li s-a ordonat, prin intermediul canalelor secrete, să racoleze persoane. Serviciile speciale ale Federației Ruse încearcă să atragă polițiști și persoane implicate în transportul de arme. În regiunile învecinate cu Ucraina, agenții vor să folosească reprezentanți ai comunităților locale și activiști pro-ruși.

Cu toate acestea, serviciile de informații ucrainene notează că europenii nu sunt dispuși să ajute Rusia, prin urmare, după ce primesc astfel de oferte, se adresează după ajutor la poliție și agențiilor de securitate. Serviciul special de Securitate din Letonia a declarat că serviciile de informații din Rusia și din Belarus încearcă să recruteze oficiali letoni angajați în zonele de frontieră.

Serviciile speciale ale Germaniei au numărat aproximativ 2.000 de agenți secreti ruși care operează în țară. Cu toate acestea, în realitate, spionii lui Putin sunt mult mai mulți, scrie tabloidul german Bild.

"Remarcăm activitățile agresive pe scară largă ale serviciilor secrete rusești în toată Europa. Dar știm doar zece la sută din ceea ce fac", - a avertizat fostul șef al serviciilor secrete britanice John Sawyer.

Potrivit expertului SPD în afaceri interne, Sebastian Fiedler, un alt obiectiv al agenților ruși este destabilizarea societății germane pentru a o scinda.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina