Rusia și-a relocat unele submarine din Marea Neagră: Care este motivul

Rusia și-a relocat unele submarine din Marea Neagră: Care este motivul

Flota rusă din Marea Neagră şi-a relocat unele submarine din baza navală Sevastopol, situată în Peninsula Crimeea, în portul Novorossiisk, din sudul Rusiei, de teama unui atac din partea Ucrainei.

Submarin rusesc din clasa Kilo în Marea Neagră FOTO mil.ru

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, citat de agenția de presă Reuters, această relocare are ca motiv, se pare, schimbarea intervenită recent în privinţa nivelului de ameninţare pentru securitatea locală în faţa creşterii capabilităţilor ucrainene de atac cu rază lungă de acţiune. Este vorba de submarine din clasa Kilo (cod NATO) diesel-electrice.

„În ultimele două luni, au fost atacate Comandamentul flotei din Crimeea şi principalul său aerodrom pentru aviaţia navală”, potrivit Ministerului britanic al Apării, care citează informații obținute de serviciile secrete.

În acelaşi timp, Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei informează marţi că gruparea navală a Rusiei aflată în prezent în Marea Neagră este constituită din zece nave de război, dintre care trei sunt echipate cu 24 de rachete de croazieră Kalibr, informează Ukrinform, pitrivit Agerpres .

„Odată cu slăbirea furtunii, gruparea navală inamică a crescut la zece vase, care continuă să se ascundă de-a lungul coastei Crimeei”, transmite Comandamentul Operațional Sud într-un comunicat.

Pe lângă cele trei nave de suprafaţă echipate cu rachete Kalibr, din această grupare mai fac parte trei mari nave de desant.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”