Rusia susține că a respins o tentativă de debarcare în Crimeea: 31 de drone ucrainene ar fi fost doborâte

Rusia susține că a respins o tentativă de debarcare în Crimeea: 31 de drone ucrainene ar fi fost doborâte

Rusia susține că a doborât 31 de drone ucrainene pe teritoriul său şi a respins o încercare de debarcare a forţelor ucrainene în peninsula Crimeea.

FOTO Shutterstock

„Sistemele de apărare aeriană active în regiunile Belgorod, Briansk şi Kursk (la graniţa cu Ucraina, n. red.) au interceptat şi distrus 31 de drone ucrainene”, a anunțat Ministerul rus al Apărării pe contul său de Telegram, fără a menţiona dacă s-au înregistrat răniţi sau pagube materiale.

Guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz, a declarat anterior că o dronă a fost distrusă de forţele ruse, fără a se înregistra răniţi sau pagube materiale, transmite AFP, potrivit Agerpres .

Oficialul rus a susținut totodată că ucrainenii au folosit şi arme cu submuniţie împotriva a patru districte din regiunea sa, provocând „distrugeri parţiale” ale unor locuinţe şi clădiri anexe. Totuși, el nu a furnizat nicio dovadă în acest sens.

După lansarea de către Ucraina a contraofensivei sale începutul lunii iunie, regiunile ruseşti au acuzat aproape în fiecare zi forţele ucrainene că lansează atacuri, cu drone sau obuze, împotriva ţintelor civile, notează AFP.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a mai susținut miercuri că a respins o încercare de debarcare a forţelor ucrainene în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

„În partea de nord-vest a Mării Negre, acţiunile unei aeronave a forţelor aerospaţiale ruse au pus capăt unei încercări de pătrundere pe teritoriul Crimeei a unui grup de debarcare al forţelor armate ucrainene”, pretinde Moscova.

Aceşti soldaţi se îndreptau spre capul Tarkhankut, în nord-vestul peninsulei, la bordul unei „ambarcaţiuni militare rapide şi trei ski-jet-uri”.

Moscova a declarat în mai multe rânduri în vara acestui an că a distrus ambarcaţiuni militare ucrainene în Marea Neagră care se îndreptau spre peninsula Crimeea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?