Rusia, test reuşit cu rachetă balistică de pe un nou submarin nuclear, anunţă Ministerul Apărării

Rusia, test reuşit cu rachetă balistică de pe un nou submarin nuclear, anunţă Ministerul Apărării

Rusia a efectuat joi un test reuşit al rachetei sale balistice Bulava, care a fost lansată din apele Mării Albe de submarinul cu propulsie nucleară „Generalisim Suvorov" din imersiune, ce urmează să intre în curând în serviciul marinei ruse, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de EFE şi Reuters.

Rusia a efectuat joi un test al rachetei sale balistice Bulava Foto Profimedia

Submarinul „Generalism Suvorov“ a lansat o rachetă intercontinentală Bulava din Marea Albă (la est de Finlanda), cu o încărcătură utilă, care şi-a atins ţinta situată pe poligonul de testare Kura din Kamceatka, în Extremul Orient rus, indică ministerul într-un comunicat.

Echipajul noului submarin cu rachete strategice «Generalisim Suvorov», după proiectul Borei-A, a lansat cu succes racheta balistică Bulava în cadrul ultimei etape a testelor de stat", se menţionează în text.

Racheta Bulava este concepută să poată transporta până la zece focoase nucleare independente, între 50 şi 150 de kilotone.

„Generalisim Suvorov", un submarin cu rachete balistice cu propulsie nucleară din a patra generaţie, construit la şantierul naval Sevmaş, în portul arctic Severodvinsk, urmează să se alăture Flotei Rusiei din Pacific.

Moscova declară că nava este echipată cu sisteme de navigaţie de ultimă generaţie, radiotehnică, sonare şi sisteme de armament cu rachete şi torpile.

În două discursuri ţinute în septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că va utiliza, dacă va fi necesar, arme nucleare pentru a apăra Rusia în războiul său în Ucraina, stat vecin pe care Rusia l-a invadat la ordinul său în urmă cu peste opt luni.

La sfârşitul lunii octombrie, Rusia a efectuat un exerciţiu de „lansare nucleară masivă" ca răspuns la un presupus atac asupra sa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /