Rusia trimite combine de recoltat din Crimeea în două regiuni ocupate din Ucraina pentru a acoperi lipsa echipamentelor

Rusia trimite combine de recoltat din Crimeea în două regiuni ocupate din Ucraina pentru a acoperi lipsa echipamentelor

Ucraina a acuzat Rusia, cel mai important exportator de grâu la nivel mondial, că a furat cereale din teritoriile pe care armata rusă le-a cucerit de când Moscova a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie. Moscova dezminte acuzaţiile.

”Penuria de maşini agricole a fost dezvăluită în timpul campaniei de recoltare în regiunile Zaporijie şi Herson”, a declarat un reprezentant al administraţiei ruse a regiunii Zaporijie, în satul Lobanove din nordul Peninsulei Crimeea.

El a oferit aceste declaraţii în timp ce stătea alături de câteva combine roşii şi negre fabricate de societatea mixtă ruso-belarusă Bryanskselmash. La scurt timp după aceea, Reuters i-a filmat plecând în direcţia Zaporijie.

Oficialul a spus că maşinile sunt necesare pentru că ”echipamentul care era acolo înainte a fost fie demontat, fie luat de foştii proprietari în afara regiunilor”, a precizat el..

Evgeni Balitski, şeful administraţiei de ocupaţie din Zaporijie, a declarat pe reţelele sociale că aceste combine au fost furnizate de Ministerul rus al Agriculturii.

Regiunea ar trebui să primească încă 75 de maşini agricole în timpul recoltării, a adăugat oficialul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro