Rusia: Un bărbat a deschis focul într-o grădinţă, făcând mai multe victime

Rusia: Un bărbat a deschis focul într-o grădinţă, făcând mai multe victime

Un bărbat a deschis focul marţi într-o grădiniţă din regiunea Ulianovsk, în centrul Rusiei, omorând doi copii şi o educatoare, înainte de a se sinucide, potrivit primelor informaţii, transmite AFP, citând un purtător de cuvânt al autorităţilor regionale.

Vârsta copiilor nu este cunoscută, dar ei aveau, se pare, 'între 3 ş 6 ani', a afirmat purtătorul de cuvânt Dmitri Kamal, precizând că la faţa locului au sosit anchetatori.

Conform agenţiilor de presă ruse, care citează forţele de ordine, 'motivul atacului ar putea fi un conflict familial'.

Deputatul Serghei Morozov, fost guvernator al regiunii, a declarat pentru agenţia de presă RIA Novosti că o educatoare tânără şi doi copii, născuţi în 2016, respectiv 2018, au decedat.

Canalul Telegram Baza, cunoscut pentru legăturile sale cu forţele de securitate, a transmis că agresorul intrase în clădire în timpul orei de odihnă, înarmat cu o puşcă de vânătoare.

Mult timp foarte rare, incidentele armate mortale, mai ales în şcoli, au tendinţa să se înmulţească în Rusia de câţiva ani, făcându-l pe preşedintele Vladimir Putin să se alarmeze, considerând fenomenul unul importat din SUA şi un efect pervers al globalizării, ceea ce l-a determinat să înăsprească legislaţia privind portul armelor, menţionează AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”