Rusia va începe în această săptămână înregistrarea unor media din alte țări ca ''agenți străini'' (surse)

Rusia va începe în această săptămână înregistrarea unor media din alte țări ca ''agenți străini'' (surse)

Ministerul Justiției din Rusia va începe în această săptămână să înregistreze unele entități media din alte țări ca ''agenți străini'', a spus luni o sursă din cadrul camerei superioare a parlamentului rus, citată de agenția de presă RIA, potrivit Reuters.

Nouă entități media americane, printre care Vocea Americii (''Voice of America'') și Radio Libertatea (''Radio Liberty''), vor fi incluse pe lista ''agenților străini'' care va fi aprobată de parlamentul rus, a declarat această sursă din cadrul Consiliului Federației.

Kremlinul a precizat că înțelege pe deplin de ce parlamentul rus intenționează să discute despre interzicerea accesului în țară pentru reprezentanții unor organizații media americane ca răspuns la ceea ce consideră a fi abuzurile autorităților din SUA față de entități media ruse.

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat la 25 noiembrie legea care permite desemnarea unor entități media drept ''agenți străini'', ca reacție la constrângerea postului de televiziune rus RT de a se înregistra ca ''agent străin'' în Statele Unite.

Legea a fost denunțată de Consiliul pentru Drepturile Omului de pe lângă Kremlin, care a precizat într-un comunicat că "orice entitate media internațională ar putea fi arbitrar calificată ca agent străin de către Ministerul Justiției".

Criticată virulent de către organizațiile neguvernamentale Human Rights Watch și Amnesty International , această lege obligă entitățile vizate să ofere informații autorităților ruse despre situația lor financiară și să menționeze în documentele pe care le prezintă că sunt încadrate ca 'agenți străini'.

De fapt, respectivul text extinde la mass-media o lege datând din 2012 și care se referea până acum numai la organizațiile neguvernamentale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!