Rusia va încheia în "două-trei zile" retragerea celei mai mari părți a contingentului său din Siria

Rusia va încheia în "două-trei zile" retragerea celei mai mari părți a contingentului său din Siria

Rusia va încheia în "două-trei zile" retragerea celei mai mari părți a contingentului său în Siria, la ordinul președintelui Vladimir Putin, a anunțat joi comandantul forțelor aeriene ruse, Viktor Bondarev, citat de France Presse. 'Cred că totul se va termina foarte repede (...) În două-trei zile, vom fi îndeplinit misiunea trasată' de Vladimir Putin și de ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat generalul Bondarev pentru cotidianul popular Komsomolskaia pravda.

Referindu-se la retragerea avioanelor și elicopterelor ruse din Siria, el a refuzat să precizeze câte aparate de zbor vor pleca la bazele lor din Rusia și câte vor rămâne în Siria.

Rusia a desfășurat circa 50 de bombardiere, avioane de atac și elicoptere în Siria, care au efectuat mii de raiduri aeriene de la debutul campaniei ruse la 30 septembrie 2015.

Președintele Putin a anunțat luni seara, pe neașteptate, că obiectivul forțelor armatei ruse în Siria a fost 'în linii mari îndeplinit' și a ordonat retragerea celei mai mari părți a contingentului rus din Republica Arabă Siriană.

Primul grup de avioane a părăsit marți baza aeriană din Hmeimim, nord-vestul Siriei, și a sosit în Rusia într-o atmosferă triumfală. Un al doilea grup a sosit miercuri la baza sa de staționare permanentă.

Moscova a început la 30 septembrie anul trecut o campanie de lovituri aeriene în Siria în sprijinul președintelui Bashar al-Assad.

Cu toate acestea, Rusia va menține o parte dintre avioane și militari la baza sa aeriană Hmeimim (provincia Latakia) pentru a supraveghea respectarea încetării focului intrată în vigoare la 27 februarie și pentru a continua loviturile împotriva 'țintelor teroriste' în Siria.

Putin va decora joi la Kremlin o serie de militari ruși care au participat la operațiunile din Siria. Peste 700 de soldați și ofițeri ai forțelor ruse au fost invitați să ia parte la această ceremonie care va avea loc joi, cu începere de la 10:00 GMT.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”