Rusia vrea să construiască un pod de pontoane sub cel din Herson, atacat constant de ucraineni

Rusia vrea să construiască un pod de pontoane sub cel din Herson, atacat constant de ucraineni

Rusia încearcă să construiască un pod de pontoane peste râul Nipru, sub podul rutier Antonovski din Herson. În ultima lună, podul strategic a fost atacat constant de armata ucraineană, potrivit analizei de marți a ministerului britanic al Apărării despre războiul din Ucraina.

Rușii încearcă să construiască un pod sub cel din Herson FOTO Twitter

„De câteva săptămâni, militarii și civilii ruși au recurs la transportul cu bacul pentru a putea traversa râul. Dacă Rusia va reuși să finalizeze acest pod improvizat de pontoane, acest lucru va duce la creșterea capacității de transport, comparativ cu bacul”, se arată în comunicatul ministerului britanic al Apărării.

Trecerea peste râul Nipru este un punct strategic important pentru Rusia, iar podul de pontoane pe care vor să-l construiască va fi o țintă vulnerabilă în fața atacurilor ucrainene.

Agenția rusă TASS a relatat că Ucraina a atacat podul Antonovski în zilele de 19, 20, 21, 27 și 29 iulie și pe 4, 8 și 22 august, scrie Digi24.

De asemenea, oficialii ucraineni susțin că în jur de 20.000 de soldați ruși vor fi „blocați” în Herson dacă ruta de transport va fi distrusă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro