Rusia: Website-ul de ştiri VTimes se închide după ce a fost desemnat 'agent al străinătăţii'

Rusia: Website-ul de ştiri VTimes se închide după ce a fost desemnat 'agent al străinătăţii'

Website-ul rus de ştiri VTimes a anunţat joi că se închide după ce a fost desemnat "agent al străinătăţii" de către autorităţi luna trecută, în cadrul extinderii măsurilor de represiune împotriva mass-media critice faţă de Kremlin, relatează Reuters.

VTimes a declarat că această desemnare i-a speriat partenerii, i-a ruinat afacerea şi a făcut mai dificilă difuzarea ştirilor.

Rusia foloseşte denumirea de "agent al străinătăţii" pentru a eticheta organizaţii finanţate din străinătate despre care spune că sunt angajate în activitatea politică. Termenul are o conotaţie negativă din epoca sovietică şi îi supune pe cei desemnaţi la o verificare birocratică suplimentară.

Această desemnare obligă site-urile vizate să publice o notă de 24 de cuvinte anunţând că sunt distribuite de o companie media ce "îndeplineşte funcţia de agent al străinătăţii".

VTimes a fost înfiinţat anul trecut de un grup de jurnalişti care şi-au dat demisia de la Vedomosti, un cotidian economic de top, după ce l-au acuzat pe noul redactor-şef că a introdus cenzură pro-Kremlin.

"Eticheta de 'agent al străinătăţii' a distrus modelul de afacere al VTimes - şi noi am creat acest site de ştiri ca o afacere", a declarat VTimes într-un comunicat. "Agenţii de publicitate şi partenerii nu înţeleg cum să lucreze cu un 'agent al străinătăţii' şi nu îi putem judeca pentru aceasta", conchide VTimes în comunicat.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

4 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

5 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…