Rusia: Website-ul de ştiri VTimes se închide după ce a fost desemnat 'agent al străinătăţii'

Rusia: Website-ul de ştiri VTimes se închide după ce a fost desemnat 'agent al străinătăţii'

Website-ul rus de ştiri VTimes a anunţat joi că se închide după ce a fost desemnat "agent al străinătăţii" de către autorităţi luna trecută, în cadrul extinderii măsurilor de represiune împotriva mass-media critice faţă de Kremlin, relatează Reuters.

VTimes a declarat că această desemnare i-a speriat partenerii, i-a ruinat afacerea şi a făcut mai dificilă difuzarea ştirilor.

Rusia foloseşte denumirea de "agent al străinătăţii" pentru a eticheta organizaţii finanţate din străinătate despre care spune că sunt angajate în activitatea politică. Termenul are o conotaţie negativă din epoca sovietică şi îi supune pe cei desemnaţi la o verificare birocratică suplimentară.

Această desemnare obligă site-urile vizate să publice o notă de 24 de cuvinte anunţând că sunt distribuite de o companie media ce "îndeplineşte funcţia de agent al străinătăţii".

VTimes a fost înfiinţat anul trecut de un grup de jurnalişti care şi-au dat demisia de la Vedomosti, un cotidian economic de top, după ce l-au acuzat pe noul redactor-şef că a introdus cenzură pro-Kremlin.

"Eticheta de 'agent al străinătăţii' a distrus modelul de afacere al VTimes - şi noi am creat acest site de ştiri ca o afacere", a declarat VTimes într-un comunicat. "Agenţii de publicitate şi partenerii nu înţeleg cum să lucreze cu un 'agent al străinătăţii' şi nu îi putem judeca pentru aceasta", conchide VTimes în comunicat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...