Rușii anunță succese într-o ofensivă în regiunea Donețk. Moscova susține că ucrainenii ar fi pierdut mai multe blindate Stryker

Rușii anunță succese într-o ofensivă în regiunea Donețk. Moscova susține că ucrainenii ar fi pierdut mai multe blindate Stryker

Ministerul Apărării rus a anunţat joi că forţele sale au înregistrat succese într-o ofensivă în regiunea ucraineană Doneţk. Informațiile nu au fost verificate deocamdată de o altă sursă.

Rușii susțin că ar fi avansat în regiunea Donețk FOTO Profimedia

Potrivit agenţiei RIA, Ministerul Apărării de la Moscova a afirmat că Ucraina a pierdut patru vehicule blindate Stryker.

Este pentru prima dată când Rusia susţine că a lovit aceste echipamente , livrate Ucrainei de Statele Unite ale Americii, menţionează Reuters. Totodată, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că armata rusă a avansat pe fronturile din Doneţk şi Harkov, în estul Ucrainei.

„Pe frontul din Doneţk unităţile grupării militare 'Sud' (...) au respins patru atacuri ale armatei ucrainene în apropierea localităţilor Zaliznîanske, Staromihailivka şi Krasnohirivka. Grupurile de asalt au realizat acţiuni ofensive de succes şi îşi îmbunătăţesc poziţiile în prima linie", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov.

În plus, Konaşenkov a transmis că pe frontul din Kupiansk, din regiunea Harkov, „unităţile grupării 'Vest' îşi îmbunătăţesc poziţiile în prima linie cu sprijinul aviaţiei şi al artileriei".

Potrivit lui Konaşenkov, ucrainenii au pierdut 310 militari în Doneţk, plus un tanc, trei vehicule blindate, nouă maşini şi un obuzier D-20. În Kupiansk, unde forţele ruse au respins şase atacuri ale armatei ucrainene,

Konaşenkov susţine că pierderile ucrainenilor s-au ridicat la 125 de militari, pe lângă două vehicule blindate, două SUV-uri, un mortier autopropulsat Tiulpan, un obuzier M777 şi un obuzier cu autopropulsie M109 Paladin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat